Joan Boada inaugura l’exposició del 25è aniversari del cos de Mossos d’Esquadra a Valls
• En la inauguració de la mostra, Joan Boada ha anunciat que segurament durant el mes de febrer estarà a punt la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Valls
  
El secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, acompanyat de l’alcalde de Valls, Albert Batet, ha inaugurat avui a Valls (Alt Camp) l’exposició commemorativa dels 25 anys de la creació del cos de Mossos d’Esquadra , "Mossos d'Esquadra, professionals al teu costat".


El secretari general d’Interior ha explicat que “l’objectiu de l’exposició és explicar els antecedents històrics dels Mossos d’Esquadra, sintetitzar els 25 anys de vida del cos des de la seva creació i l’èxit del desplegament territorial a tota Catalunya i mostrar la professionalitat dels seus agents”. “És un cos jove, amb il•lusió i també amb experiència, motiu pel qual el departament d’Interior continuarà apostant per la formació i la tecnologia”, ha explicat Boada.


Joan Boada ha afirmat que “Valls és una ciutat emblemàtica que forma part de la història dels Mossos d’Esquadra perquè és precisament en aquest municipi on es van crear les esquadres de Valls que són un precedent per la policia de la Generalitat”.


En la inauguració de l’exposició, Boada ha aprofitat per anunciar que “segurament durant el mes de febrer estarà apunt la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra de Valls”.


L’exposició, que ha estat visitada per més de 13.500 persones durant la seva estada a Barcelona, Reus, Tortosa i Tarragona, posa de manifest la feina important que fan els mossos d’esquadra per garantir la convivència pacífica i democràtica i per a la tranquil•litat de la gent amb una feina de grans dimensions, com ho indica el fet que “cada any reben 1,8 milions de trucades, atenen 30.000 accidents de trànsit, gestionen diàriament més de 1.600 incidències ciutadanes i reben una mitjana de 261 avisos d’alarmes cada dia.

La mostra explica també els antecedents històrics dels Mossos d’Esquadra; fa un repàs de la seva evolució fins a l’actualitat (explicant el seu creixement, estructuració, els serveis que presta a la societat, les diferents unitats operatives); dedica una atenció especial al període d’implantació territorial i, més concretament, a l‘última fase, que va culminar el passat 1 de novembre amb el desplegament a tot Catalunya, i exposa també els reptes de futur del Cos.

Així, el contingut de la mostra esta dividit en tres espais:

1. Els antecedents històrics dels Mossos des dels seus orígens fins al 1982, quan va deixar de dependre de la Diputació de Barcelona.
2. La creació del cos (1983) i el seu desplegament territorial (1994-2008), les competències de trànsit, i el final del desplegament al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre (novembre 2008).
3. Els nous reptes de futur d’un cos consolidat, modern i eficaç.

La mostra, que s’ha muntat dins una carpa de 100 m2, inclou un audiovisual i un mapa de Catalunya interactiu amb totes les comissaries i és accessible a les persones amb discapacitats visuals i auditives.

L’exposició, que està situada a la plaça del Pati, estarà oberta gratuïtament al públic de 10 a 20 hores cada dia. Després d’exhibir-se fins el 18 de gener a Valls, la mostra serà itinerant per diverses ciutats catalanes fins el mes d’abril de l’any vinent.
Redacció TT - 10/01/2009 - 17:49h
TT
13/01/2009
09:36
Cultura policial i ciutadana. Gràcies per la seva participació. Salut.
Marc
13/01/2009
01:40
Per molt que sigui una exposició... com es pot ficar un cos policial, com els Mossos, a la secció de cultura?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.