0 comentaris
14:32
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L’Ajuntament i el Centre de Normalització Lingüística presenten el Pla d’acolliment lingüístic per a persones d’origen xinès
  
L’Ajuntament de Tarragona, mitjançant la Unitat Tècnica d’Immigració i Ciutadania porta a terme el Pla d’Acollida Municipal amb la finalitat que les persones que acaben d’instal•lar-se a la nostra ciutat per quedar-s’hi a viure, puguin aconseguir al més aviat possible els coneixements necessaris per desenvolupar-se amb la màxima autonomia. Un d’aquests coneixements imprescindibles és la llengua.

Les accions que es realitzen són, entre d’altres, l’atenció personalitzada sobre l’itinerari d’acollida, per informar i assessorar, tenint en compte les necessitats individuals (treball, regularització, formació...) i els recursos amb què compta la ciutat; sessions d’acollida, en les quals mitjançant un vídeo es fa una visita virtual a la ciutat per explicar els costums, els recursos i la seva correcta utilització, normes bàsiques de convivència, serveis d’educació, de salut, d’habitatge, etc. ..

A banda, es fan dos activitats més relacionades amb la llengua catalana, una és el Projecte Converses, que és el coneixement bàsic de vocabulari i de l’entorn immediat per a persones que acaben d’arribar a la ciutat i no han pogut accedir encara a cap dels recursos normalitzats d’aprenentatge de llengua i l’altre, que és el que es fa amb col•laboració amb el centre de Normalització Lingúística de Taragona (CNLT), són els Tallers bàsics d’acollida lingüística, habilitats socials i coneixement de l’entorn, de 45 hores de durada en què 30 hores són de coneixement inicial de llengua catalana i 15 de coneixement de l’entorn i habilitats socials.

La primera part l’executa un professor/a de català del CNLT i la segona un/a mediador/a de la Unitat Tècnica d’Immigració i Ciutadania . Tot el procés es coordina des de l’inici fins a l’avaluació de manera que el taller tingui un sentit de conjunt.

Tot i que en els darrers anys s’ha fet evident l’augment de població d’origen xinès a la ciutat de Tarragona, aquestes persones estaven infrarepresentades tant als cursos de català del CNLT com als Tallers bàsics d’acollida. Per això, des de la Unitat Tècnica d’Immigració i Ciutadania de l’Ajuntament i el CNLT, han acordat dur a terme un Pla d’acolliment lingüístic per a persones d’origen xinès. Amb aquest pla es vol crear una xarxa de persones i d’organitzacions que n’inclogui de la mateixa comunitat xinesa per difondre la necessitat d’aprendre català i ja s’ha engegat un curs per a alumnes d’origen xinès, per garantir que l’acolliment lingüístic arribi a tots els nous tarragonins.
Documentació addicional
Redacció TT - 08/01/2009 - 14:32h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.