El Teatre Tarragona estarà enllestit la primavera de 2010
El nou equipament tindrà un aforament de 698 places i les obres un cost de 8 Meur
  
L'Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha explicat en el transcurs de la presentació a la premsa de l'evolució de les obres del Teatre Tarragona, que aquest estarà enllestit la primavera de 2010.

L'arquitecte d'aquest nou espai cultural, Xavier Climent, ha manifestat que el teatre comptarà amb 7 nivells, dels quals 4 seran pel propi teatre i 3 es destinaran a espais culturals per la ciutat. "Precisament, l'objectiu és que el Teatre Tarragona no només sigui un lloc on venir a veure una obra un dia i marxar, sinó un espai on pugui venir cada dia un tarragoní a llegir la premsa, fer un cafè o assistir a una conferència", ha explicat Climent.

Pel que fa a la capacitat del teatre, aquest disposarà de 698 butaques. Segons l'Alcalde, "no s'ha anat a omplir el teatre sinó que s'ha buscat la màxima funcionalitat".

Una novetat serà la porta que s’habilitarà darrera de l'escenari i que dona al carrer de Santa Clara, al costat de l'antic “govern militar” . Aquesta servirà per a que es puguin realitzar en aquest teatre, obres amb escenografia més complexa, com les òperes. Per aquesta porta es podran transportar de forma més còmode tots els materials fins a l'escenari.

D'altra banda, el vestíbul comptarà amb un conjunt de columnes que representaran un atri, i també tindrà un gran finestral que ocuparà tota la façana principal que dóna a la Rambla Nova. Tal com diu Climent, hi ha una doble intenció, la primera i més funcional és que el vestíbul sigui molt lluminós, i la segona i més metafòrica és fer que l'espectador es converteixi en actor pel que passeja. La façana, a banda, conservarà molts dels elements de l'antiga estructura.

El cost final de les obres serà de 8 milions d’euros, xifra que ha augmentat d'ençà el primer projecte del 2002, degut a les modificacions que s’han anat introduint, com per exemple l’ascensor i el muntacàrregues.
Documentació addicional
Pili Domínguez - 23/12/2008 - 13:02h
Comentari eliminat
25/12/2008
21:47
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
veu ciutadana
25/12/2008
21:47
este arquitecto proyecta y ejecuta el actual edificio del DIARI DE TARRAGONA en fase de remodelacion total cualquiera que lo vea podra apreciar que se parte de el esta en suelo publico osea que la ampliacion no ha respetado el solar¿como se puede lograr ? esl recientemente nombrado senador tiene la respuestas , adema spresumiblemnte obligara a moficicar las aceras y ancho de la calle.sera etico pero y ¿estetico
Comentari eliminat
25/12/2008
20:32
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.