0 comentaris
14:12
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La Generalitat estrena web per divulgar el patrimoni cultural
La web inclou un apartat pel teatre romà de Tarragona, un espai deteriorat, i la Necròpoli romana, un espai no visitable
El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha posat avui en funcionament el web www.patrimoni.gencat.cat amb l’objectiu de facilitar la divulgació i la preservació del patrimoni cultural català. El nou web ha estat presentat avui pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, acompanyat del director general del Patrimoni Cultural, Josep Maria Carreté.

El conseller ha destacat “l’esforç per digitalitzar el patrimoni cultural català” per tal de “facilitar l’accés de tothom a aquest patrimoni”. Joan Manuel Tresserras també ha dit que “totes les cultures estan en procés d’inventariar els seus fons i fer-los accessibles i els països que no facin es quedaran fora de la diversitat global i nosaltres hi volem ser”.

El web també permet accedir al servei museus en línia, que actualment ja facilita accés a unes 30.000 peces de set museus catalans i es preveu que a finals d’any inclogui 600.000 dels més de cent museus registrats a Catalunya, segons ha anunciat el director general del Patrimoni Cultural.

Dins de la web, a l’apartat de patrimoni mundial-Tàrraco, hi podem trobar de manera ampliada un recorregut per la Tarragona històrica romana. Crida l’atenció que com a llocs d’interès destaquen el teatre romà. Tottarragona.cat va realitzar un article sobre l’estat d’abandó d’aquest suposat bé cultural que pertany a la Generalitat. A la web, el teatre és titllat com “El teatre de la ciutat de Tàrraco, l’únic conegut a Catalunya”, tot i això , és un espai que està deteriorant-se i on no es produeix cap acció de rehabilitació per fer-la visitable.

Cal destacar també, un altre lloc d’interès que la web ens mostra, la Necròpoli paleocristiana, una de les més importants del món i on també hi té competències la Generalitat. Des de fa més de deu anys la Necròpoli està tancada i no és accessible al públic. A la web destaquen que “es tracta d’un cementiri excepcional, considerat dels més grans i importants de tot l’occident de l’Imperi romà, amb més de 2.000 inhumacions datades des del segle III fins el VII dC. La Necròpoli es completa amb una basílica construïda al s.V, que disposa d’un baptisteri i de cambres funeràries”. Ara per ara només es pot visitar una sala petita amb exemples precaris del que es troba a la Necròpoli.
Pili Domínguez - 03/07/2008 - 14:12h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.