0 comentaris
10:53
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Tarragona disposarà el proper curs del primer cicle de grau superior en tècniques d'actuació teatral
  
L’Institut Martí i Franquès oferirà el proper curs 2021-2022 un nou cicle formatiu de grau superior en Tècniques d’actuació teatral, que serà el primer d’aquestes característiques a la ciutat i a les comarques tarragonines. El cicle s’ha presentat avui públicament en un acte oficial a càrrec del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. L’alcalde ha remarcat la importància d’aquests nous estudis perquè “tenim un sistema teatral que fa que aquests estudis siguin absolutament necessaris. Els permetrà a moltes gent multiplicar les seves possibilitats professionals en el món de la interpretació”. L’alcalde ha recordat la tasca que des de la conselleria de Joventut s’està fent amb programacions com la Mostra del Teatre Jove.

Per la seva part, el conseller Josep Bargalló ha expressat durant la presentació que “els estudis superiors de teatre que tindrà Tarragona remarquen la riquesa de la ciutat i la seva realitat. I completa, de moment, una oferta en FP a la ciutat excepcional. Tarragona té ara mateix una de les millors ofertes de formació professional del país, té centres especialitzats en FP que conformen un mapa extraordinari”.

El conseller ha remarcat la importància del nou cicle com a impuls motor al territori: “És bo aquest reconeixement de la creativitat i que aquesta pugui ser professionalitzadora. Estem posant el bastiment d’una construcció futura, d’un teixit teatral més professionalitzat del que tenim, amb més capacitat d’expandir-se. Felicito el centre com a Govern i com a tarragoní, per l’esforç i per l’esperit teatral, i estic convençut que els estudis superiors teatrals a la ciutat seran un motor al territori i un exemple de capitalitat”.

El cicle formatiu de grau superior en Tècniques teatrals és un títol propi de la Generalitat creat l’any 2015, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats formatives i de qualificació detectades en el sector. Amb aquest nou perfil professional, es vol formar persones capaces d’aplicar les tècniques d’interpretació, de moviment i vocals per actuar en viu o en mitjans audiovisuals. Al mateix temps, que puguin realitzar tasques de dinamització basades en l’actuació i preparar-les en les diferents tècniques d’expressió i comunicació, amb criteris artístics, de qualitat i de seguretat.

Des de juny de 2015, 1 institut públic ofereix el cicle, i s’han autoritzat 7 centres de titularitat privada i 1 centre de titularitat municipal, amb un total de 193 alumnes matriculats l’actual curs 2020-2021:

• Institut El Castell (Esparraguera)
• Aula de Teatre (Lleida)
• El Col.legi de Teatre (Barcelona)
• El Timbal (Barcelona)
• El Galliner (Girona)
• Arsènic escola de teatre (Granollers)
• Escola d’Arts escèniques (Manresa)
• Lazzigags (Barcelona)
• Actua!Studio (Barcelona)
Redacció TT - 11/04/2021 - 10:53h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.