ERC demana un pla d'acció per a la conservació, la millora i la promoció del Patrimoni Històric
  
Pau Ricomà reclama a l'ajuntament de Tarragona una aposta forta per posar en valor el patrimoni històric de la ciutat i demana que s'impulsi un pla de treball conjunt amb les administracions superiors. 'Els diversos despreniments que s'han produït a la muralla i les esquerdes aparegudes a l'amfiteatre són un toc d'alerta preocupant que no podem ignorar', afirma el líder republicà. Des d'ERC aposten per millorar les partides destinades al manteniment, conservació, restauració i posada en valor del patrimoni i qüestionen quines han de ser les prioritats d'actuació. 'L'actual govern aposta per actuacions 'espectaculars' i després no sap què fer-ne, com les grades de la plaça dels Sedassos. El monument segueix rodejat per una tanca, amb una part caiguda, oferint una imatge lamentable', apunta Ricomà qui afegeix que 'cal prioritzar la conservació per sobre d'actuacions de dubtosa utilitat'.

Pels republicans, les accions de conservació del patrimoni han d'anar acompanyades per 'una millora en l'accessibilitat dels monuments i la dotació del personal necessari i permanent que garanteixi un bon servei als recintes patrimonials'. Pau Ricomà posa l'accent també en el fet que 'el patrimoni és la nostra carta de presentació al món i s'ha d'explicar millor, amb criteris històricotècnics, de forma més acurada en cada monument i emmarcant-lo en el relat històric de la ciutat'.

Esquerra Republicana portarà aquesta proposta al plenari amb una moció que insta l'ajuntament a establir i executar un pla de treball conjunt entre les diferents administracions competents en patrimoni històric. 'Som Patrimoni de la Humanitat i hem d'apostar per una bona atenció patrimonial preventiva, reparadora i conservadora i per disposar d’un relat històric de la ciutat a l’abast de tothom', conclou Pau Ricomà.
Redacció TT - 12/03/2019 - 17:22h
desídia i deixadesa
20/03/2019
11:02
S'està fent pols ca l'Ardiaca i no es veu cap actuació. Fins i tot hi ha aparegut un jardí vertical. És l'hòstia!
clar
12/03/2019
18:29
Aquesta sí és una perioritat.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.