0 comentaris
09:35
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'equip de govern treu pit de la 'capitalitat' cultural que assegura exerceix Tarragona
  
“L’Ajuntament de Tarragona segueix apostant de manera decidida pel foment cultural que consolidi la ciutat com la capital territorial també en aquest àmbit”. Amb aquestes paraules, la consellera de Cultura, Festes i Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha expressat una voluntat consistorial que ja està oferint resultats i que té com a principal objectiu projectar la ciutat i el territori a l’exterior, així com cohesionar la ciutat i els seus habitants.

De fet, durant l’any 2018 van tenir lloc a Tarragona un total de 8.198 actes. La gran majoria d’aquests van ser de tipus cultural, però la xifra també inclou un ampli ventall de propostes esportives, socials i formatives. “Comptar amb 8.198 activitats anuals suposa que n’hem celebrat més de 22 diàries”, apunta Floria, qui també posa l’accent en el fet que aquesta intensa activitat ha tingut diversos eixos.

Aquests s’estructuren sota una premissa clara, segons indica la consellera: “Utilitzar la cultura com a motor de canvi i de cohesió social, perquè també en l’àmbit cultural, treballem per una Tarragona social i integradora”. Fruit d’aquesta voluntat política, un dels eixos principals de l’acció cultural ha estat la descentralització. “Hem portat la Festa Major als barris”, exemplifica Floria. Des de la corporació s’ha treballat per modificar el model cultural centrista, amb concentració d’actes a la Part Alta de la ciutat, cap a un model més obert, integrador i cohesionador que propicia i fomenta l’activitat cultural al conjunt dels barris de Tarragona, amb la Festa Major com a principal exemple.

Junt amb la descentralització hi ha altres eixos que serveixen per cohesionar la ciutat, com són “la recuperació d’equipaments culturals i l’aposta pel talent local”, recorda Floria. En el primer d’aquests àmbits, l’Ajuntament ha recuperat i adequat per al seu ús cultural instal•lacions com el Teatre Tarragona, la Sala Trono Armanyà, el Teatre Metropol o el Camp de Mart.

Pel que fa al talent local, l’aposta és clara. “Volem posar en valor l’immens patrimoni humà que tenim a la ciutat, que gaudeix fins i tot de reconeixement internacional”, apunta la consellera de l’Àrea de Cultura. En aquest sentit, Floria afirma que aquest talent local és el pal de paller per exercir el lideratge cultural i per consolidar la internacionalització del fet cultural tarragoní, amb exemples tan potents com el Concurs de castells, el Festival Internacional Dixieland, Tàrraco Viva, el Festival d’Estiu, SCAN, REC, les Festes Majors o artistes de renom internacional com Marcel Pey o Pep Escoda, entre d’altres.

Aquesta potenciació del talent local és el resultat, també, d’un major diàleg i interacció amb el teixit cultural tarragoní, que ha permès establir una fructífera relació que redunda en una més àmplia oferta cultural. “Tenim, perquè ho hem treballat a tots els nivells, artistes, professionals, certàmens i festivals de primer nivell internacional, de la màxima qualitat i el que és més important, de ‘kilòmetre zero’”, afirma Floria.

Aquest diàleg pel foment cultural arriba també al ciutadà, atès que l’Ajuntament ha sabut aprofitar tots els recursos que ofereixen les noves tecnologies per difondre i potenciar l’activitat cultural que té lloc a la ciutat. “Comptem amb perfils i webs propis per als principals actes culturals que promovem i, gràcies a això, som més propers al ciutadà i podem programar més i millors actes”, detalla la consellera, qui també recorda que tot plegat ha tingut lloc en un moment i en un context econòmic força negatiu. “Com qualsevol altra ciutat, Tarragona ha patit les restriccions pressupostàries motivades per la crisi i que, lògicament, ens han portat a prioritzar l’atenció social per davant d’altres inversions i despeses”, explica Floria.
Redacció TT - 02/03/2019 - 09:35h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.