El Ministeri de Cultura destina quatre milions per a les obres de millora del Museu Nacional Arqueològic
  
Més de quatre milions d'euros, concretament 4.023.962, invertirà el Ministeri de Cultura i Esport, a través de la Gerència d'Infraestructures, en les obres de millora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. La reforma de l'edifici, la licitació del qual ha estat publicada aquesta mateixa setmana, està prevista s'iniciï en l'últim trimestre de 2019, amb un termini d'execució de 18 mesos.

Les intervencions en l'edifici se centraran, fonamentalment en el sistema de climatització, l'adaptació a la normativa d'accessibilitat, la coberta i finestres exteriors i la protecció contra incendi.

Aquestes obres s'executaran segons el projecte redactat per Sofito Arquitectura, S.L.P., que ha estat aprovat per la Gerència d'Infraestructures del Ministeri de Cultura i Esport, i en coneixement del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb un pressupost global de 4.023.962,81 euros.

D'una banda, es pretén dotar a l'edifici d'una instal•lació de climatització de la que actualment manca. Aquesta instal•lació es completarà amb un sistema de ventilació controlat que permeti la renovació necessària de l'aire per aconseguir sense pèrdues tèrmiques excessives les condicions de qualitat requerides, contemplant-se també la reforma necessària de la instal•lació elèctrica i la construcció d'un nou centre de transformació a l'interior de l'edifici.

Es durà a terme també la renovació de la coberta, alterada per la instal•lació de la nova maquinària de climatització i la substitució de totes les finestres exteriors per al correcte aïllament de l'edifici. També s'adaptarà l'edifici a la normativa vigent en matèria de seguretat contra incendis i accessibilitat.

L'edifici

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) és el més antic de Catalunya en la seva especialitat, té la seva seu actual en un edifici que es va construir per a tal fi l'any 1942, en la Plaça del Rei, 5, segons projecte de l'arquitecte Francisco Monravá Soler.
Redacció TT - 25/01/2019 - 19:56h
Vmp
02/02/2019
13:25
I els esquelets? On són? Kube?
Actualment TGN no té res d'Imperial.
29/01/2019
15:31
-S'hi ha un idiota al poder és perquè els que el voten estan ben representats.(M. Gandhi)
Toni
27/01/2019
10:13
Si fos l'ajuntament de Reus ja hauria parlat amb el Onolfos i tindríem prjecte espectacular de la Tabacalera "perquè serien uns enamorats del món romà de tota la vida" Probablement als baixos hi hauria un Mc Donald's però tant se val.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.