Tot en marxa per convertir el Mercat del Fòrum en la seu del Centre d'Art
  
Fotografia d'arxiu
El Consell d’Administració d’Espimsa ha donat compte, en la seva reunió celebrada aquest dijous, de la re-adscripció a l’Ajuntament de l’antic edifici del Mercat del Fòrum. D’aquesta manera, Espimsa deixa de tenir responsabilitat sobre aquest equipament i passa a formar part de l’àrea de Cultura.

Així, a partir d’avui, s’inicia el procés per convertir l’equipament en la seu del Centre d’Art de Tarragona, un espai municipal obert al món associatiu de l’àmbit artístic i artesà i que serà important per dinamitzar l’activitat comercial de la Part Alta.

La presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, i la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, han valorat molt positivament la iniciativa, atès que permetrà resoldre de forma definitiva el futur d’aquest espai. Un cop formalitzat el traspàs s’iniciaran els estudis previs per a la definició contreta del projecte.

L’antic Mercat del Fòrum, en vigència fins l’any 2008, és un espai diàfan que conserva les antigues parades de venta de productes bàsics i té un petit entresòl on hi havia les oficines. Consta de tres façanes que donen a plaça del Fòrum, Peixateries i Merceria, que són totalment diàfanes també, amb paret de vidre actualment decorada, vinilada, amb diferents motius de la ciutat.Els anys 2009 i 2010 es van dur a terme experiències artístiques que van ser molt positives per al barri i per al sector cultural, com Sopa de Galets, Tallers Oberts Part Alta i més endavant alguna acció d’El Teler de Llum.

Floria ha comentat que el projecte per ubicar la seu del Centre d’Art permetrà crear un centre de recursos i un espai per facilitar el desenvolupament del món associatiu vinculat a les arts, un compromís ferm de l’àrea de cultura. Per la seva banda, Ferrando també ha afegit que l’equipament permetrà dinamitzar amb activitat artística i cultural la Part Alta, amb un punt d’atenció que redundarà també a escala comercial en tot l’entorn.

C's vol que Espimsa continuï gestionant el mercat de la Part Alta

Per la seva part, el representant del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Tarragona a Espimsa, Pedro Sánchez, ha proposat que "sigui Espimsa qui continuï gestionant el mercat de la Part Alta amb la finalitat de tornar a obrir-ho i dotar a la zona d'un comerç de proximitat", després que Espimsa hagi anunciat la seva cessió a la conselleria de Cultura per crear un Centre d'Art.

El regidor de la formació taronja ha defensat "posar el comerç com un dels eixos estratègics de la ciutat". Per això, ha apostat per "modernitzar, actualitzar i adaptar als nous temps el mercat de la Part Alta perquè torni a ser un referent", i ha criticat que la presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando, "vulgui treure's de sobre el mercat de la Part Alta perquè s'ha quedat sense idees per revitalitzar-ho". En aquest sentit, ha apuntat que "en altres ciutats d'Espanya com Còrdova o Toledo existeixen mercats semblants als centres històrics".


Finalment i en referència a un centre d'art, Sánchez ha proposat "utilitzar una part de les instal•lacions del Banc d'Espanya, on a més del centre d'informació turística es podria incloure un espai d'autogestió per a exposicions i artistes locals". En aquest sentit, ha considerat que "una de les ales de l'antiga tabacalera també podria ser un espai ideal per a l'art i la cultura".
Redacció TT - 14/12/2018 - 16:32h
ACR
17/12/2018
12:14
Mare meva, no han trobat res més petit??????
FGH
14/12/2018
16:42
es increíble en ese espacio , y es posible que no pase el edificio la inspección técnica de edificios , con los edificios que hay cerrados o abandonados en la parte alta como por ejemplo cal Agapito. ect, ect, y los que siguen cerrados para los turistas meses y meses
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.