La façana de l'Institut Pons d'Icart lluirà un mural artístic en record de la Guerra del Francès
  
Aquest dimarts es van iniciar les tasques perquè la façana de l’Institut Pons d’Icart es converteixi en un mural artístic en record de la Guerra del Francès. Es tracta d’una iniciativa engegada per l’Institut i l’artista Megan amb el suport de Repsol, el departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament. La intervenció forma part de les activitats del projecte “L’Educació per la Pau” que el centre organitza cada curs.

L’alumnat podrà gaudir, a través de diferents actuacions pedagògiques i de manera transversal, de tot el procés artístic, des del començament de l’obra fins al producte final.

A més de la pintura del mural, l’autor farà una xerrada adreçada als alumnes de l’ESO que cursen les optatives d’ Il•lustració, Còmic i Visual i Plàstica i de batxillerat que fan Cultura Audiovisual, Fonaments de l’Art II, Dibuix Artístic i Història de l’Art. L’objectiu és que coneguin de primera mà el treball de l’artista i establir un lligam en el qual se sentin partícips del projecte.

Durant la realització del mural, els diferents grups d’alumnes podran observar com avança l’obra i treballar-ho a classe des de diferents perspectives. Amb aquesta intervenció artística, l’Institut Pons d’ Icart dona el tret de sortida a tot un seguit d'actes per commemorar el 500 anys del naixement de Lluís Pons d'Icart.

A partir d’aquest mateix dilluns, 5 de novembre, i durant els propers deu dies laborables, el carrer Assalt romandrà tancat al trànsit de vehicles de 9 a 17 h (tret dels veïns amb pàrquing al carrer) per a la realització del mural.

Megan és el nom artístic de Justo Heras, dissenyador nascut a Tarragona el 1984. Ha participat en altres intervencions artístiques a la ciutat, com la col•laboració amb Kunstainer a l’Estació Creactiva i en el projecte Murs que parlen de Joventut i el Teler de llum, també ha fet intervencions a Display i altres centres educatius de Tarragona com l’IES Martí i Franquès.
Redacció TT - 07/11/2018 - 15:54h
pesimista
07/11/2018
18:39
Tant de bo que tot el bon treball artístic que es faci a la façana del centre gaudeixi també de les mesures de seguretat pertinents per evitar el vandalisme imperant a la ciutat
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.