Coincidint amb l'any Jujol es demanarà proposar la seva obra com a Patrimoni Mundial
  
La proposta l’ha fet, en aquest article, l’arquitecte tècnic Josep Maria Buqueras Bach, membre de diferents associacions, estudiós del modernisme en general, i de l’obra del tarragoní Jujol, en particular, i col•laborador de TT.

Precisament, aquest divendres Buqueras va participar en la presentació d’unes visites guiades pel llegat modernista de la ciutat.

Aquest any se celebren els 140 anys del naixement de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol i els 70 de la seva mort, per aquest motiu, Tarragona, una de les ciutats més importants en la trajectòria del reconegut arquitecte, organitza un programa d’activitats per reconèixer el seu ric llegat. La consellera de Cultura i Patrimoni, Begoña Floria, ha destacat la importància de l’obra de Jujol i ha reivindicat “el seu geni creatiu i l’extraordinari llegat artístic que va deixar a molts indrets de Catalunya” i ha afegit: “amb l’objectiu de donar-li el reconeixement que mereix, des de l’Ajuntament impulsem activitats per tal que la ciutadania conegui la important petjada que va deixar a Tarragona”.

El darrer dissabte d’octubre, dia 27, i tots els dissabtes de novembre es realitzarà una visita guiada a la Tarragona modernista. Es tracta d’una ruta que s’iniciarà a l’Antiga Audiència amb la projecció d’un documental i continuarà recorrent punts tan emblemàtics com la casa Ximenis, el mausoleu a Jaume I o el col•legi de les Teresianes junt amb l’estrenat Mercat, l’església Sant Francesc, entre d’altres. Josep Maria Buqueras, expert en modernisme i en l’obra de Jujol, serà el guia que en desgranarà la figura a través dels edificis i monuments que contenen la seva petjada. La ruta urbana acabarà amb una visita guiada al Teatre Metropol a càrrec d’Agora Tarraco.

Jujol va estar molt present al Camp de Tarragona i diverses poblacions gaudeixen d’obres de la seva autoria. Per aquest motiu, la Fundació Trencadís ha organitzat un cicle de conferències itinerant per realçar tots aquests espais. Des d’aquest mes d’octubre i fins al juliol 2019, s’oferirà l’oportunitat de conèixer, entre altres, la Casa Bofarull dels Pallaresos, el santuari Nostra Senyora de Montserrat de Montferri, l’església del Sagrat Cor de Montferri.

#TGNmodernista: concurs de fotografia

Instagram es convertirà en aparador del llegat de Jujol a les comarques de Tarragona. L’Ajuntament convoca als usuaris a participar en l’activitat #TGNmodernista. Les persones que vulguin participar-hi podran publicar imatges d’edificis, objectes, elements urbans, detalls arquitectònics, etc., amb l’etiqueta #TGNmodernista fins al dia 11 de novembre a les 23 h. Posteriorment es reunirà un jurat i en seleccionarà 12 fotografies guanyadores, que il•lustraran un calendari de 2019 editat per l’Ajuntament de Tarragona. A banda de formar part del calendari, s’atorgaran 12 premis, consistents, cadascun, en 2 entrades per a les representacions de la programació estable del Teatre Metropol.
Redacció TT - 20/10/2018 - 07:34h
què bona que és.
23/10/2018
16:36
La mamandúrria, la mamandúrria... ha, ha, ha.
I el museu?
23/10/2018
04:37
Patrimoni Mundial i són incapaços d'adequar els pisos superiors del Metropol per insta·lar-hi el museu. Tarragona no es mereix ser dirigida per analfabets funcionals.
un arquitecte singular
22/10/2018
18:14
La Casa Bofarull dels Pallaresos és una mostra de la vàlua d'aquest artista.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.