0 comentaris
16:41
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
TGN es converteix en la capital de la fotografia d'avantguarda amb la inauguració del Festival SCAN
  
A partir d’avui mateix, amb la inauguració de l’exposició Talent Latent i SCAN Photobooks a les 19:30h, i fins al 9 de desembre de 2018, Tarragona serà l’escenari de la 7a edició del Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, que organitzen l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. El projecte està dirigit per la Fundació Forvm per a la Fotografia.

SCAN Tarragona és un festival de caràcter obert i vocació internacional, que acull iniciatives de procedència pública i privada, i que es caracteritza per la promoció i divulgació de la fotografia com a mitjà d’expressió. Al mateix temps, és el punt de trobada del sector de la fotografia de creació i, sobretot, fa possible que el públic general gaudeixi d’una interessant oferta d’exposicions i activitats entorn de la imatge i del fet fotogràfic.

SCAN Tarragona compta amb la participació fidel i entusiasta dels agents culturals del país i de la ciutat que l’acull: institucions i entitats, museus i fundacions, responsables d’espais culturals o artístics i centres d’ensenyament. Tots ells nodreixen el programa del festival amb continguts d’alta qualitat i interès artístic.
Des de la darrera edició realitzada el 2016, la seu principal del festival es troba als Tinglados del Port de Tarragona que acullen les exposicions Talent Latent i SCAN Photobooks, i la trobada internacional Full Contact amb més de 100 professionals de la fotografia. Com a novetat, enguany el festival posa en marxa per primera vegada el Petit SCAN, dedicat a les famílies i als més menuts.

La resta d’activitats es desenvolupen en diferents espais de la ciutat, entre d’altres la Fundació Forvm, el Museu d’Art Modern, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, l'Arxiu Municipal o espais com la sala Kesse, la galeria La Grey o el Col•legi d'Arquitectes entre altres llocs.

D'altra banda, SCAN Tarragona també incorpora en el seu programa dues exposicions fora de la ciutat: Aum, de Martí Gasull, al Pàrquing dels Pallaresos, i Nanparanpare a l'Escola d'Art i Disseny de Reus. El Festival es desenvolupa enguany entorn de 25 exposicions i activitats i a més de 100 autors.

Thinking About (Photografphy) - TALENT LATENT
Una de les exposicions més rellevants és la de Talent Latent, que sens dubte segueix sent una pinzellada de la millor fotografia novell actual, que com en les darreres ocasions, estarà exposat a l’espai expositiu del Tinglado 2, Centre d’Art Tarragona. La novetat d'enguany és el seu comissari, Sema d’Acosta (Sevilla, 1971), que ha aportat un nou plantejament a l'exposició, amb una visió més híbrida i transversal, i incorporant elements plàstics inèdits fins al moment.

Són 15 els autors seleccionats per a participar en la setena edició de Talent Latent, que enguany porta el sobretítol de Thinking About (photography). D'Acosta ha dividit l'exposició en tres parts que reflexionen entorn de tres eixos: forma-llenguatge; qüestionant l’entitat pròpiament dita i com es defineix aquesta disciplina artística; memòria-veritat amb l’essència de la raó de ser de la imatge com a document i finalment l’eix altres-nosaltres com a canvi de paradigma que s’ha produït en les darreres dècades del testimoni fotogràfic.

Els autors són: Ana Linhares, Anabel Maldonado, Andrés Galeano, Cecilia de Val, Cristina Garrido, Diego Diez, Esther Morcillo, Luján Agustí, Leila Alaoui, Martínez Bellido, Miren Doiz, Pedro J. Barbáchano, Sonia Espigares, Tatiana Abellán, Vanja Bucan.

SCAN PhotoBooks, més de 50 llibres autoeditats
Un total de 52 llibres de fotografia autoeditats i de petites editorials es veuran al Tinglado 2 - Centre d'Art de Tarragona. Els llibres han estat seleccionats a partir d'una convocatòria internacional i l'exposició vol mostrar, des d'un punt de vista transgerenacional, la creativitat del moment pel que fa a l'edició de llibres de fotografia. Tots els llibres han estat editats entre l'any 2016 i 2018.

Full Contact, el Meeting point de l’SCAN
Dels 290 projectes rebuts enguany, de més d’una trentena de països d’arreu del món, finalment se n’han seleccionat 21. A banda d’estar convidats a presentar els seus portfolis al Full Contact, que se celebrarà els dies 19 i 20 d’octubre al Tinglado 1, optaran el premi Full Contact 2018 patrocinat per Fundació Privada Mútua Catalana.

Full Contact és una de les activitats troncals del festival, i a la vegada més reeixides i esperades per agents del món de l'art i artistes. El que pretén és establir intercanvis, així com generar xarxes, ponts i sinergies entre els Full Contact Artist (artistes/fotògrafs emergents), per una banda, i per l’altra, els Full Contact Followers (agents del món de l’art com galeristes, directors de festivals, editors, comissaris, crítics), amb l’objectiu d’incentivar les col•laboracions i promoure les relacions artístiques i comercials futures entre ambdós col•lectius.
Redacció TT - 17/10/2018 - 16:41h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.