C's i PDeCAT demanen que de forma urgent s'incrementi el nombre de personal dels museus
  
El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, ha exigit “a l'equip de govern local que “prengui mesures urgents” davant la falta de personal en els museus. Viñuales ha mostrat “el seu suport públicament al personal del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona” i ha declarat que “una de les principals apostes del programa de Cs és el foment del turisme”, per la qual cosa considera necessari “comptar amb personal suficient en els museus de la ciutat.”

El portaveu de Cs ha recordat a l'equip de govern que “la imatge del nostre patrimoni històric és vergonyosa” i li ha retret que “mai hagi apostat pel turisme com el que és, un dels principals motors econòmics de la ciutat”. A més, ha reiterat que “una ciutat Patrimoni que pretén ser turística i de creuers no pot donar aquesta patètica imatge.”

Finalment, Rubén Viñuales ha explicat que “no podem permetre'ns el tancament dels museus en dies d'afluència turística durant l'estiu per la falta de personal” i ha instat al govern local a “apostar pels museus com un element més dins de la potenciació del turisme a la ciutat”.

Nadal qualifica de “vergonyós i inacceptable que diversos museus i monuments històrics hagin hagut de tancar”

Per la seva part, el portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha reclamat aquest dijous a l’equip de govern (PSC-PP) que incrementi de forma urgent el nombre de treballadors i millori les condicions laborals dels professionals que s’encarreguen de la vigilància i la venda d’entrades en els museus i monuments històrics de la ciutat.

Nadal qualifica de “vergonyós i inacceptable” que en una ciutat declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat “diversos museus i monuments històrics hagin hagut de tancar totalment o parcialment per manca de personal o en conseqüència del cessament de professionals de forma irregular, ja que se’ls contracta com a funcionaris interins”. En aquest sentit, el portaveu del PDeCAT s’ha referit al tancament d’un dels accessos al Circ Romà després que l’equip de govern decidís cessar 25 funcionaris interins.

Nadal ha explicat que aquesta no és la primera vegada que museus o monuments de gran importància de la ciutat han hagut de tancar per problemàtiques relacionades amb la manca de personal. “El març de l’any passat, sense previ avís, es van tancar les portes de l’Antiga Audiència deixant a 500 turistes a la porta sense accedir a la maqueta de Tàrraco”, ha recordat el portaveu del PDeCAT, que també ha recordat el tancament durant un dia del Fòrum de la Colònia l’abril de l’any passat, també sense previ avís.

Nadal també s’ha referit al fet que el mateix personal ha de cobrir les exposicions que es duen a terme en diversos espais com és l’Antic Ajuntament i les visites programades a la Casa Canals i a la Casa Castellarnau. “És inadmissible que aquestes dues cases històriques continuïn tancades, un fet que provoca nombroses queixes per part dels visitants que s’apropen a Tarragona per poder veure-les”, ha manifestat.

“La plantilla de treballadors dels museus i monuments de la ciutat s’ha d’incrementar amb unes ràtios adequades al volum de feina i a les necessitats del servei”, ha exigit Nadal, que també reclama que els funcionaris interins no haurien de ser cessats fins que la plaça que cobreixen no sigui coberta mitjançant un concurs d’oposició. “S’ha de posar fi a la provisionalitat que pateixen aquests professionals”, ha afegit el portaveu del PDeCAT.
Redacció TT - 04/10/2018 - 14:31h
agsss
04/10/2018
21:49
Quina vergonya!!!
tgna
04/10/2018
20:52
pd no tenim cap museu a l´ajuntament
tgna
04/10/2018
20:50
tienen derecho a cobrar
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.