Baldric
18/06/2021
12:35
Resulta evident que el problema rau en els amos, que són poc respectuosos amb les seves mascotes, i de rebot, amb els seus veïns.
JBL
19/06/2021
19:14
Doncs ara, en ple estiu, la cosa es posa encara més "interessant" (o estressant).
Amb les finestres obertes, entren tota mena de sorolls: els noctàmbuls cridaners, les motos, els gossos, el camió que recull el vidre de bon matí, els repartidors que proveeixen els "súpers"...
Albert Saludes
24/06/2021
11:27
Si per mi fos, avui dia 24 de juny, seria nomenat DIA NACIONAL DEL LLADRUC SILENCIAT.
Haig de reconèixer (i tambe fer notar a la gent) que aquest matí de Sant Joan és plaent d'allò més, doncs tota la població canina, està recollida dins de casa seva. Suposo que tractant de refer-se del "concert" d'aquesta nit. Aquests minuts de silenci, se'm fan com un regal, perquè, no ho oblidem pas, també s'hi afageix la gent, que entre els que han anat a la platja, a la montanya o a casa seva a celebrar com cal aquesta festivitat, una gran majoria s'agitat força tard, per la qual cosa, segueixen dormint. Doncs res, tothom a somiar amb els angelets mentre això duri.
Baldric
04/07/2021
18:14
Doncs als voltants de la cruïlla de Pere Martell amb carrer Smith, hi ha un gos que comença a bordar encara no són les vuit del matí, i no para fins que es pon el sol. Això sí, amb pauses de deu minuts cada mitja hora. I segur que entre mig, deu d'estar bordant fins i tot quan el seu refotut amo és amb ell a casa.
Baldric
07/07/2021
07:45
ARA, TAMBÉ DE NIT I MATINADA
El gosset en qüestió que ens acompanya pels voltants de Pere Martell i Smith, el vespre nit d'ahir dimarts 6 i avui matinada, de 03:45 h fins 04:15 ens ha obsequiat amb concert de lladrucs. Després d'una pausa, m'ha tornat a despertar a les 05:30 h. A partir d'aquí i de forma intermitent ens ofereix el seu concert: són les 07:44 h i el maleït gos no para.
JBL
25/07/2021
11:40
Lllegeixo en aquest mateix mitjà, que el nostre Ajuntament farà una prova pilot per trobar una forma de neteja dels carrers més equilibrada, gastant menys aigua i lluïnt millor les parets dels edificis.
A veure si de pas, també troben una manera de que els gossos no col·laborin amb tantes ganes a tacar parets i cantonades i a oxidar faroles i papereres.
Ni gat ni gos
06/08/2021
17:21
Conviure amb un gos en un pis, suposo que obeeix al fet d'intentar (en va) humanitzar la vida de l'urbanita. Però en realitat, el que s'aconsegueix, és acotar i limitar la vida del pobre gos, restringint-l'hi la vida a l'exterior a un horari convingut (a gust de l'amo) i a haver de pixar en determinades cantonades i faroles d'un recorregut fixat i inalterable. Un pis, no deixa de ser com una gàbia pel canari o un aquari pel peix, més o menys grans, però en el fons, una presó.
Onomatopeia
26/08/2021
20:43
Perfecte tot. Però permeteu-me una observació. Com que l'escrit està redactat en català, cal aclarir que els gossos en català fan bup-bup i no guau-guau, que és castellà.
L'onomatopeia piu-piu dels ocells és correcta. Pio-Pio en castellà.
Albert Saludes -> Onomatopeia
07/09/2021
13:13
Si senyor! Tot i que és molt freqüent (i potser més usat el guau-guau) s'ha de reconèixer que en català ja tenim la forma correcta, que és bup-bup. Gràcies.
Tot aprofitant l'avinentesa, voldria afagir que el malaït gos del qual parlo en l'article, m'ha estat "obsequiant" (de dia i fins ben entrada la matinada) tots aquests mesos en els quals, l'efecte dels lladrucs són molt més emprenyadors, atès que tenim les finestres obertes.
S'acabat l'estiu
07/11/2021
11:15
No és que sigui la solució, però ara venen temps més fresquets, i amb la tancada general de finestres, la cosa es farà més suportable. Tot i que això, no soluciona de cap manera el problema, és clar.