Imanol Arias i Juan Echanove promocionen la gastronomia de la Costa Daurada
  
La gastronomia de la Costa Daurada serà protagonista d’un capítol del programa de TVE Un país para comérselo. Imanol Arias i Juan Echanove, conductors de l’espai televisiu han estat els encarregats d’avançar-ne els detalls, juntament amb el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, aquest divendres a la tarda.

El Patronat de Turisme de la Diputació de la ciutat ha col•laborat en l’assessorament, la coordinació i el finançament d’aquest capítol. Un finançament que Poblet no ha volgut quantificar amb xifres econòmiques, però sí amb prestacions de serveis, que posa de relleu l’esforç i la feina de tot un equip humà. També compta amb la cooperació de les oficines i patronats municipals de turisme de Tarragona, Reus, Cambrils, el Vendrell, Torredembarra, Valls i el Priorat, a més de l’Ajuntament de Riudoms.

L’episodi dedicat a la Costa Daurada, que està previst que s’emeti la propera tardor, s’atura en les excel•lències de productes i especialitats culinàries del territori. L’equip del programa, en els seus enregistraments, inclouen una visita als cellers del Priorat; una calçotada a Valls; l’elaboració de plats amb peix blau de Tarragona, galeres de Cambrils i tonyina de Torredembarra.

Tampoc s’han volgut perdre l’elaboració del xató al Vendrell; una recepta de coca de recapte feta a Riudoms, i un tast de vermut i avellanes a Reus i de vi pimentat a Santes Creus. S’efectuarà, així mateix parada a Gratallops i al Pla de Santa Maria. El capítol, alhora, parlarà dels bombons de vinagre d’Enric Rovira, de les neules i d’altres productes de la gastronomia de la Costa Daurada, i oferirà imatges aèries de les comarques de Tarragona en el seu conjunt.

El president de la Diputació ha agraït a Echanove i Arias i a tot l’equip del programa la sensibilitat i estima envers la Costa Daurada, i ha parafrasejat al recentment traspassat Santi Santamaria per afirmar que “som el que mengem”. Al mateix temps que ha destacat la qualitat dels 40 productes gastronòmics de la demarcació de Tarragona i la manera “artística, sensible i engrescadora amb que el programa projecta la nostra gastronomia”.

La decisió de venir a aquest territori va ser del propi espai televisiu. Juan Echanove ha manifestat que va decidir dedicar un espai a la Costa daurada, arran de l’afecte i amabilitat amb què va ser tractat pel Patronat de Turisme de la Diputació a la fira turística Fitur de Madrid. Echanove, alhora, ha lloat els productes de la demarcació de Tarragona, dels que ha ressaltat “l’excel•lència i l’orgull amb què es produeixen, així com la consciència de treball col•lectiu”, fent referència a la figura dels castellers. En aquest sentit, ha afirmat haver percebut que els productes de les comarques de Tarragona estan encorats en la tradició i el territori, però no obstant això “miren cap al segle XXII”.

Des d’una perspectiva turística, l’emissió d’aquest capítol tindrà una repercussió positiva en el territori. De fet, Poblet creu que és molt important que el país s’expliqui de la forma que ho faran els actors, perquè fa créixer els països per dins en autoestima, en capacitat i en millorar el concepte de la nostra terra. “A partir d’aquí es pot fer promoció turística, però l’important és que ens sabem explicar al món”, ha postil•lat Josep Poblet.

“Aquest programa ofereix un servei públic. Viu de la voluntat i la humiltat. És un programa que no ven, sinó que experimenta. Es tracta de tenir un petit contacte real del viatge, abans de fer-lo” ha declarat Arias.

Tanmateix, l’actor ha reconegut que de retruc hi ha una promoció turística intrínseca, ja que la primera temporada del programa va comptar amb una mitjana d’audiència de 2.600.000 espectadors. La qual cosa, significa que 7.300.000 persones - una xifra superior a tots els habitants de Catalunya- sintonitzen el canal cada dijous a les 23:30h, en algun moment. Supera inclús l’audiència d’espais televisius de la talla de “Crónicas marcianas”.
Christel Torres - 11/03/2011 - 20:49h
T.F.
16/03/2011
10:23
¿El Lute en la Costa Dorada?¿El inspector Flores comiendo por aquí?¿Se pondrá a gritar y a insultar como hacía en las series?
Javier- Gran politico
15/03/2011
20:43
Qué gran político Imanol Arias. Pudo ser un grande en la UCD...miralo ahora de gastronómico.
Magi
15/03/2011
09:36
el turisme a la Costa Dorada segueix al nivell de Cuentame?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.