0 comentaris
10:40
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, El Consell Comarcal de la Terra Alta i Joan Molas, guardonats a la XXI Nit del Turisme
Josep Poblet aposta per un canvi en les polítiques turístiques, en què l’administració sigui més propera a les realitats de cada territori
  
Premiats  Nit Turisme 2010
Un any més, la Nit de Turisme, organitzada per la Diputació de Tarragona a través del seu Patronat de Turisme, ha reunit més de 500 persones en un acte que ja s’ha consolidat com la trobada anual de representants del sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Durant la cita s’han lliurat els premis Costa Daurada i Jordi Cartanyà i s’ha fet un balanç de la temporada.

Enguany, el Premi Costa Daurada, que reconeix aquelles persones o organitzacions que duen a terme activitats de gran importància i transcendència per a la promoció, imatge i millora de les infraestructures i serveis que efectuïn en el sector turístic de la Costa Daurada i del turisme en general, s’ha lliurat a Joan Molas, president de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT).

En relació al Premi Jordi Cartanyà, la categoria de Litoral ha recaigut a mans de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, per l’edició de material audiovisual promocional, format per un curtmetratge en 4 idiomes de 10 minuts de durada i per 3 spots de 25 segons de durada. El material destaca per un guió, en què la destinació no és una suma sinó un conjunt d’històries amb desenvolupament i desenllaç. D’altra banda, el Consell Comarcal de la Terra Alta ha rebut el Premi Jordi Cartanyà en la categoria d’Interior, per l’edició de material de difusió de la Via Verda al seu pas per la comarca amb especial atenció als col•lectius amb discapacitats.

El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha presidit l’acte, acompanyat pel director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Joan Carles Vilalta, i pel president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio. Altres autoritats del territori han assistit a l’acte, com l’alcalde de Salou, Pere Granados; la subdelegada del Govern de l’Estat, Maria Teresa Pallarès, o el rector de la URV, Francesc Xavier Grau.

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha felicitat els guardonats de la nit. En especial, de Joan Molas ha destacat la seva “llarga trajectòria i enorme experiència en el sector hoteler” i, “per damunt de tot, la seva actitud vers el nostre territori”. A més, ha posat de manifest que aquesta trobada “vol evidenciar la importància del sector turístic”. I ha afirmat que, de fet, és un “sector vital per contribuir a la recuperació de la nostra economia”. En aquest sentit, ha ressaltat el paper que ha de tenir l’administració vers el turisme, essent “coneixedora del funcionament del sector, accessible i fàcil, eficient, amb vocació descentralitzada, que faci seu el principi de subsidiarietat, oberta, amable i innovadora, amb voluntat de servei, i que busqui generar sinergies”.

El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, ha fet balanç de la temporada, destacant “el dinamisme del sector, que fins i tot en moment difícils és capaç de resistir i de traduir una molt elevada activitat”. De fet, ha repassat “esdeveniments rellevants” de l’any com la posada en marxa de la nova hostatgeria del Monestir de Poblet, el Castell del Vi a Falset, la nova seu del Parc Natural del Montsant, les noves o renovades oficines de turisme de Godall, Rasquera, la Fatarella i la Galera o la declaració dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Més pernoctacions
A més, el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, ha repassat les dades de l’Observatori d’Estudis Turístics, que tot i que en general marquen una tendència de creixement, han comportat “un esforç comercial molt important que s’ha traduït en una reducció en general dels comptes de resultats”.

Entre gener i la primera quinzena de novembre, la Costa Daurada ha assolit les 18.377.000 pernoctacions, que representen un increment del 3% en relació al mateix període del 2009. A les Terres de l’Ebre, el creixement ha estat de l’1%. L’estada mitjans s’ha situat en els 3,7 dies, mantenint el volum que l’exercici anterior. I a les Terres de l’Ebre ha augmentat lleugerament, situant-se en 3,5 dies.

Pel que fa als mercats, a la Costa Daurada el 54% dels turistes han estat catalans o espanyols. La resta procedeixen de mercats internacionals, sobretot de França, Bèlgica i Alemanya, mentre que ha disminuït la presència dels mercats britànic i irlandès. A les Terres de l’Ebre, el 79% dels turistes són catalans o espanyols, refermant-se el bon comportament dels mercats habituals de proximitat.

De la seva part, el director general de Turisme de la Generalitat, Joan Carles Vilalta, ha destacat que el turisme és “una de les primeres activitats econòmiques de Catalunya, i un dels sectors que continuen sent capdavanters avui”. Vilalta s’ha mostrat partidari de “potenciar tot allò que ens fa únics” i de cercar les eines per adaptar-se als nous temps.

Joan Molas, Premi Costa Daurada 2010
En recollir el guardó, Joan Molas s’ha mostrat satisfet de veure reconeguda “una vocació personal que desenvolupo amb la mateixa il•lusió que quan vaig iniciar els meus primers passos en el turisme i l’hoteleria”. Molas ha destacat la necessitat d’unió del sector turístic i l col•laboració de les administracions per afrontar els actuals temps de crisi. En aquest sentit, també ha assenyalat que el sector turístic de la Costa Daurada se’n sortirà abans que altres sectors econòmics, atès que aquest territori conjuga una oferta singular, variada i d’èxit que aplega les millors pràctiques turístiques. “Des del lleure, passant per la gastronomia, la cultura o el clima; les comarques de Tarragona disposen en pocs km2 d’un nivell d’excel•lència francament òptim”

Des de l’any 2007, Joan Molas és president de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT). Així mateix, és president del Instituto Tecnológico Hotelero (ITH) des de 2008; president de la Fundación CEHAT des de la seva creació al 2009; soci/conseller de diferents establiments hotelers; vocal de la junta directiva de la CEOE. Amb anterioritat va ser president de la Asociación de Cadenas Hoteleras Españolas i president de la Confederación Empresarial de Hostelería y Restauración de Cataluña.

Se li concedeix aquest premi en reconeixement a la seva llarga trajectòria i experiència en el sector turístic i de forma molt especial en l’àmbit hoteler. Per la seva constant predisposició al servei de les necessitats i inquietuds de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.
Redacció TT - 03/12/2010 - 10:40h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.