Joan Aregio: “el decret de regulació dels apartaments turístics s’ha fet sense consens i des de la precipitació, a pocs dies de les eleccions”
El decret ha generat força neguit dins del sector turístic
  
Joan Aregio, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, ha volgut sortir al pas en defensa dels agents turístics de la Costa Daurada afectats pel recent Decret de Regulació de pisos d’ús turístic de Catalunya aprovat pel Govern de la Generalitat.

Segons Aregio, “la regulació s’ha fet sense el consens dels agents del sector turístic i des de la precipitació, ja que ens trobem a les portes de les eleccions del 28 de novembre”. El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona afegeix que “les coses que no tenen consens no es poden aprovar 20 dies abans de les eleccions”.

I és que el decret ha generat força neguit dins del sector turístic “de manera totalment justificada”. Aregio apunta que la nova regulació trasllada als ajuntaments la responsabilitat de controlar i inspeccionar els habitatges d’ús turístic “sense aportar-hi els recursos necessaris per atendre el nou escenari”. Afegeix Aregio que “la mesura reprodueix el model reclamat per la ciutat de Barcelona sense tenir en consideració que serà d’impossible aplicació a moltes poblacions i ciutats de menor dimensió, on les estructures municipals són força reduïdes. Això provocarà que es generi un marc de control dispers i poc unificat pel que fa als criteris per a la concessió de llicències, fet que revertirà en un control ineficient i en una pitjor qualitat de servei. A més, amb aquesta càrrega de treball als consistoris és de preveure que es produeixi un increment de la fiscalitat i dels impostos en l’activitat del lloguer”.

Per últim, Joan Aregio ha lamentat la forma d’actuar de la Generalitat en l’aprovació del decret i ha assegurat que "el proper govern haurà de canviar una normativa que no s'hauria d'haver generat d'aquesta manera”.
Redacció TT - 11/11/2010 - 11:03h
pep
12/11/2010
20:06
“les coses que no tenen consens no es poden aprovar 20 dies abans de les eleccions”. Ho deu dir pel POUM que van aprovar...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.