0 comentaris
09:42
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
25a Nit del Turisme de la Diputació
  
La Diputació de Tarragona ha celebrat aquest dijous, al Centre de Convencions de PortAventura, la 25a edició de la Nit del Turisme. Més de 500 persones vinculades al sector turístic públic i privat de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre s'han aplegat a la celebració, que la Diputació organitza a través del Patronat de Turisme. Durant l'acte, s'han lliurat els premis Costa Daurada i Jordi Cartanyà, que reconeixen diferents iniciatives impulsades en benefici del sector. Enguany el premi Costa Daurada s'ha concedit del Restaurant Hostal Cal Feliuet de Belltall (Passanant i Belltall). D'altra banda, el Patronat Municipal de Turisme d'Amposta ha rebut el premi Jordi Cartanyà 2014, en la categoria litoral. Pel que fa a la categoria d'interior, el premi ha quedat desert.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el Conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, han presidit aquest acte, en el que han estat acompanyats pel secretari d'Ocupació i Relacions Laborals del Departament d'Empresa i Ocupació, Joan Aregio; pel director general de Política i Promoció Econòmica de la Generalitat, Albert Carné; pel director general de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa i pel director del Patronat de Turisme de la Diputació, Octavi Bono, a més d'altres autoritats del sector turístic i econòmic de la demarcació.

Enguany, el premi Costa Daurada 2014, que reconeix persones o organitzacions que duen a terme activitats per a la promoció, imatge i millora de les infraestructures i serveis del sector turístic de la Costa Daurada i del turisme en general, s’ha lliurat al Restaurant Hostal Cal Feliuet de Belltall (Passanant i Belltall). Cal Feliuet és un negoci familiar regentat per la família Miró des de l’any 1889. Amb el Premi Costa Daurada s'ha volgut reconèixer l’esforç continuat d'aquest Hostal al llarg de més de 125 anys (pràcticament cinc generacions) al servei dels clients. Ricard Miró, propietari de l'Hostal Restaurant Cal Feliuet va rebre el premi de mans del president de la Diputació, Josep Poblet i del Conseller Andreu Mas-Colell.

En relació al premi Jordi Cartanyà 2014, que distingeix material de promoció turística editat durant aquest any, ha estat atorgat al Patronat Municipal de Turisme d'Amposta, pel vídeo de promoció "La ciutat del riu". L'audiovisual premiat presenta tot allò que el turista pot trobar al municipi d'Amposta i al seu voltant, mostra de forma dinàmica els atractius i activitats que es poden dur a terme en aquest entorn natural i, a més, promou Amposta com a destinació de turisme esportiu.

El Patronat de Turisme d'Amposta ha obtingut el premi Jordi Cartanyà 2014 en la categoria litoral, dotat amb 3.000 euros. L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha recollit el guardó de mans de Josep Poblet.

La 25a Nit del Turisme de la Diputació de Tarragona ha servit per fer balanç de la temporada turística i posar en comú els projectes i il•lusions per l'any 2015. En aquest sentit, el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Octavi Bono, ha manifestat que el 2014 ha estat un any "satisfactori i difícil alhora", destacant que de gener a novembre el sector ha generat 18.310.000 de pernoctacions, fet que suposa un descens del 5%. Descens que ha afectat més a la Costa Daurada que a les Terres de l'Ebre, on el pes del mercat català i de l'espanyol és molt més elevat i enguany s'ha recuperat lleugerament. La destinació ha rebut enguany 4,7 milions de visitants, que han fet una estada mitja de 3,9 dies, disminuint una dècima, a acusa de la davallada del mercat rus. El mercat holandès també ha tingut una tendència a la baixa. No obstant això, i tal com ha posat de manifest Octavi Bono, "la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre segueixen manifestant un elevadíssim dinamisme". En aquest sentit cal destacar que els mercats francès, britànic, belga i irlandès han tingut un bon comportament; d'altra bada, s'ha detectat una certa recuperació dels mercats català i espanyol.
Fèlix Llovell - 21/11/2014 - 09:42h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.