0 comentaris
18:40
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Escapades per aquest estiu: Uns dies a la Costa Brava
  
Uns dies gaudint de meravelloses caletes, encantadores platges envoltades de pins en les que el verd dels arbres s’uneix al blau del mar, assaborint les millors taules gastronòmiques i descansant dels més emblemàtics hotels és una opció que tenim els catalans molt a la vora. Fem una escapada a Lloret, Torrrent, Begur, Pals…

GUITART MONTERREY I FREU, A LLORET
Designat per la Guia Gourmand hotel i restaurant de l’any 2013, l’hotel Monterrey i el seu restaurant gastronòmic Freu és una de les millors opcions per gaudir uns dies a Lloret de Mar. Freu es pot considerar com una de les millors experiències gastronòmiques de la Costa Brava. Ofereix una línia de cuina mediterrània que elabora amb gran cura el xef Pep Arbó. En el seu menú degustació, tot un plaer pel paladar, es pot assaborir pa amb tomàquet amb el seu caneló; la roca de mar de la Cala Treumal. Vieira rostida amb pèsols, sobrassada i sèsam; my way de Peix de roca; cua de bou, vi del Priorat i aligot de formatge de cabra; i ítrics i gin tònic; crumble especiat, poma al forn, gelat de gingebre i escuma de crema catalana. I totes aquestes exquisideses maridades amb Möet Chandon; Principia Mathemàtica D.O. Penedès; Taleià Castell d’Encus D.O. Costers del Segre; Dr. Búrklin-Wolf Trocken; Bourgogne Aligote Pierre Morey; Termes 2010 Numanthia D.O. Toro i Cyprés de Climens Barsac 2009 Grand Vin de Sauternes. Fantàstic.

MAS DE TORRENT, A TORRENT

Una visita obligada per gaudir d'una de les millors cuines de l’Empordà és al restaurant del Mas de Torrent, a dues passes de Pals i que aquest any celebra el seu 25è aniversari. A la magnífica terrassa, sopar el menú degustació que elabora el xef Jordi Garrido, resulta una experiència inolvidable. Aperitius: crema de tomàquet cor de bou, brandada de bacallà, ruca i alfàbrega; tartar de remolatxa pasificada, herbes, vedella curada i maduixetes; crema freda d’ametlles, cabra de mar, rossinyols i safrà; pasta fresca d’espinacs, espardenyes, salsa menier de llima i pinyons; arròs de Peix de roca, rap, calamar i sipionets; caneló de pularda, espàrrecs, cibulet, naps glacejats i bledes; contrastos cítrics, citronela i roses; xocolata del Mas, té earl grey i poma escalivada; i petits fours. Regat amb Viñas del Vero El Enebro 2013 Gewürztraminer D.O. Somontano i 25è aniversari Mas de Torrent 2012 Samso, Garnatxa D.O. Empordà. Una meravella. El servei perfecte a càrrec del maître Albert Alonso i el sommelier Pere Palmada. El somni d’una nit d’estiu. I per dormir, les suites i habitacions del Mas de Torrent.

AIGUA BLAVA, A BEGUR

Un hotel amb vistes, Aigua Blava, a Begur i el seu restaurant per menjar molt bé, què té entre unes altres aquestes dues virtuts: una bona cuina marinera, mediterrània, a càrrec el xef Lluís Ferrès i unes excepcionals vistes de la costa. Per començar un aperitiu a la terrassa amb aquestes vistes de la muntanya besant al mar ple d'embarcacions esportives. Després, ja en el menjador, amb les mateixes vistes, uns plats exquisits, gambes de Palamós amb espàrrecs blancs de Navarra, de segon un memorable besuc al forn a la catalana amb patates i ceba. Finalment, fruites amb gelat; tot això regat amb Perelada Col•lecció blanc del Empordà. Cafè i petits fours. Servei cordial i professional. Una experiència gratíssima.

LA COSTA GOLF & BEACH RESORT, A LA PLATJA DE PALS
Passar uns dies en aquest hotel de 4 estrelles, situat davant de la platja de Pals i el costat del golf Platja de Pals, el més antic de la zona, des de 1966, amb accés directe, resulta paradisíac, ja que mires, tanques els ulls, i et penses que estàs en qualsevol illa del Carib.

La piscina envoltada de pins i verdor, el camp pels golfistes, l’immensa platja quasi deserta per banyar-se còmodament i practicar el nudisme per qui ho vulgui i gaudir del Beach Club obert de juny a setembre, que ofereix cuina mediterrània a peu de sorra, i servei de bar i una cuina molt encertada en el restaurant, fa que aquest ressort resulti ideal per passar unes bones vacances prop de casa en les que hi trobem de tot. Les habitacions, remodelades entre el 2013 i 2014 (ara tenen parquet, nous equips de descans, pintura i decoració) són còmodes i amb bones vistes a la piscina.

El restaurant de l’hotel a l’estiu utilitza la magnífica terrassa al costat de la piscina que té un encant especial. La cuina, mediterrània i de mercat, especialitzada amb arrossos, està a càrrec del xef Filip Geers i periòdicament organitza campanyes gastronòmiques com la de la Llagosta, en el que ofereix com a protagonista del menú un exquisit suquet de Llagosta, regat amb cava Rovellats.

SANT PERE DEL BOSC HOTEL & SPA, A LLORET DE MAR
Situat a 6 km. del casc urbà de Lloret, en un paratge de muntanya, envoltat de 220 hectàrees de naturalesa autòctones i amb vistes al mar, va néixer com a projecte en el 2010 aquest hotel encantador ocupant un edifici modernista projectat per Puig i Cadafalch. És un hotel de cinc estrelles, dotat de 19 habitacions i suites, sala per a reunions, restaurant anomenat l’Indià, que commemora els seus orígens i un spa amb tots els serveis que el públic de wellness i salut precisa avui en dia. Les seves habitacions tenen una decoració de forma exclusiva i individual posant especial èmfasi en els detalls. Així doncs, aquestes es denominen mitjançant noms de dona, destacant d’entre les mateixes: la “Callas”, la “Fossey”, la “Edurne”, “Rosalía de Castro”, etc. Un hotel per relaxar-se i gaudir de la màxima tranquilitat, en un contecte exclusiu i singular, on tots els detalls estan pensat per fer deliciós als seus hotels. Hotel de l’Any a la Guia Gourmand 2013.

SANT PERE DEL BOSC RESTAURANT
Al costat de l’hotel hi ha aquest restaurant que va ser obert l’any 2000 pels germans Nico i Pedro Cabañas. El lloc per si mateix ja mereix ser visitat ja que es tracta d’un dels racons més emblemàtics de la Costa Brava, cal dir que és un enclavament amb més de mil anys d’història. El 2008, van decidir fer un canvi en la seva adreça culinària deixant enrere la Nouvelle Cuisine i apostant per noves tendències gastronòmiques. Ara està dirigit per Nico Cabañas i Harry Wieding. Acull igualment un preciós Bar-mirador tipus chill out on se serveixen còctels de perfecta manufactura i on a l’estiu es programen sessions de Dj i actuacions en viu. El xef és Harry Wieding, nominat al premi nacional de millor xef jove 2013 de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i la direcció de sala la porta Nico Cabañas, nominat al premi nacional de millor professional 2013 de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, que també exerceix de sommelier. La decoració és tradicional indiana i moderna. Han reformat totalment la cuina i hi han incorporat una taula per a 4 persones. La capacitat del menjador és per a 70 comensals. Important celler, la carta de vins té unes 450 referències. Només hi ha menús degustació i una petita selecció de productes de màxima qualitat per a combinar amb els mateixos (costella, peixos frescos de la llotja, gambes i foie casolà). A destacar els musclos a la brasa i la millor mitjana del món (possiblement).

PERALADA WINE SPA & GOLF, A PERALADA
Situat en una zona pintoresca de l’Alt Empordà, enfront de la serra de Blanca i el Canigó, en el cor del camp de golf Peralada, envoltat de 6.000 metres de jardins, entre tres parcs naturals, va ser inaugurat aquest hotel l’any 2001. Disposa de 53 habitacions i 2 suites i compta amb totes les comoditats i confort d’un cinc estrelles i amb un servei exclusiu d’un centre termal de wine-spa, basat en tractaments derivats del raïm. Nou espai a les instal•lacions de l’hotel destinat als socis del club de golf amb serveis exclusius (“saló only members”). El dirigeix Josep Font. A destacar les seves instal•lacions, garatge, jardins. piscina exterior i piscina coberta i climatitzada, gimnàs, sauna, jacuzzi, perruqueria, botiga, salons de convencions, golf 18 forats, pitch&putt i el restaurant anomenat Masia Peralada, de cuina catalana tradicional i mediterrània, que elabora amb encert el xef Miquel Pineda, amb plats com el carpaccio de gamba de Roses amb vinagreta del seu corall i tocs de cítrics, el tronc de rap amb salsa lleugera d’eriçons de mar i les seves faves, el garrí cruixent amb cremós d’orellanes i salsa de ratafia i el recuit de Peralada amb escuma de mel de Colera.
Fèlix Llovell - 26/08/2014 - 18:40h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.