Pollastre farcit al forn
Que el gaudiu, que passeu un dinar de Nadal entranyable en companyia dels vostres éssers estimats, i desitjar-vos un BON NADAL I UN VENTURÓS 2009!!!
  
Aquest és un plat de la nostra cuina tradicional, es fa el dia de Nadal com a 2n plat, de 1er. plat es posa “l’escudella i carn d’olla”… Segons la tradició, amb les restes de la carn de l’olla i les restes del pollastre rostit del dia de Nadal es fan els canelons, que dinarem la diada de Sant Esteve.
Espero que us quedi apetitós, i com no, que rebeu la felicitació corresponent per l’exquisit plat… Sempre és gratificant de rebre el reconeixement, i que et facin els honors.
Que el gaudiu, que passeu un dinar de Nadal entranyable en companyia dels vostres éssers estimats, i desitjar-vos un BON NADAL I UN VENTURÓS 2009!!!


Per a l’elaboració d’aquest plat, tenim dues opcions, podem fer-ho amb un pollastre desossat o fer-ho a l’estil clàssic.

La recepta per fer-ho desossat (podeu demanar-ho a la pollastreria, que el desossin), serà la mateixa, salvo alguna excepció, com que un vegada farcit, lligueu tota la peça amb una corda de cuina, i el temps de cocció serà lleugerament inferior, que en el cas del pollastre sencer.

Per a mi, personalment, la recepta autentica i més genuïna de Nadal és la de sense desossar, però hi ha gustos diferents.

Ingredients:

• 1 pollastre gran net de vísceres
• 1/4 kg. prunes sense os
• 1/4 kg. panses
• 1/4 kg. orellanes de préssec i d’albercoc
• 100 gr. pinyons
• 1 poma trossejada
• Vi ranci
• 1 tòfona
• 1/4 kg. salsitxes
• llard
• oli
• conyac
• 500 grs. carn picada barrejada (porc i vedella)
• 1 ou
• All
• Julivert
• Molla de pa remullada
• Fil gruixut i agulla gruixuda

Preparació:
Remullar les prunes, les panses i les orellanes tallades a trossos en conyac, almenys durant 4 hores.

Fregir en una cassola amb oli les salsitxes tallades a trossos, la carn picada, quan estan a mig fregir se li afegeixen les fruites escorregudes, els pinyons i la tòfona laminada; salpebrar i deixar coure uns 20 minuts a foc suau.

Netejar molt bé el pollastre, traient totes les plomes i esperons que pugui tenir, rentar l’interior amb la meitat del conyac i assecar amb un paper de cuina. Salpebrar-lo i untar-lo amb el llard per dins.

En un bol, acabem de confeccionar el farciment barrejant tots els anteriors ingredients amb l’ou batut, all, julivert, 1 got de vi ranci, i la molla de pa. Barrejar tot bé. Quan el farciment estigui totalment fred, farcir el pollastre per la cavitat posterior (ha de quedar molt ple), Cosir bé l’obertura amb agulla i fil perquè el farciment no se surti durant la cocció. Salpebrar després per fora i empastifar bé amb llard i lligar les cuixes i les ales perquè no perdi la forma.

Posar el pollastre en una safata de forn amb llard, oli i el suc de remullar les fruites, tapar amb paper d’alumini, introduir al forn prèviament preescalfat unes 2 hores aproximadament a potència mitjana. Es calculen 50 minuts per cada quilo de carn.

Mentre es va coent se li ha de donar la volta un parell de vegades, regant-lo amb el suc de la cocció i gairebé al final afegir-li una copa de conyac i és treu el paper d’alumini per que és dori bé.

Servir acompanyat de verduretes al vapor (per exemple, brocolí, cols de Brussel•les, pastanagues, patates rostides, o patates parisiens...) i de la seva salsa a banda, en una salsera.
Maribel Álvaro - 23/12/2008 - 11:33h
apa noi
24/12/2008
20:12
farem cas
el truqui , es bonisim ,
jo que ting que cuinar per famila numerosa i temp amb ell trebal ,poc

pots fer mes recomanacóns i truquis

agrait

bones festes
Maribel álvaro
23/12/2008
19:11
Apa noi,
Hi ha un "truqui" que es fa servir als restaurants, es tracta de fer la pasta, en aquest cas els galets, bullida a banda, com faries uns espaguetis o qualsevol altre pasta al "dente", quan estigui feta que s'escorri bé i li tires oli d'oliva ho remenes i ho conserves en la nevera en un "taper" (t'aguanta de 3-4 dies) i només cal que escalfis el brou i afegeixes els galets que ja els tindràs fets.

Per set persones tens prou amb un paquet de 250 grs. dels galets grossos, tant si els fas farcits com si els fas sense el farciment... I recorda't que soc basca, o sigui que si et dit que tens prou, és que tens prou.
Cordialment
apa noi
23/12/2008
18:03
Maribel

a quinA HORA DINEM , JO PORTO ELs PUROS I L´ARMAÑAC

PD COM ES QUE EL pITU NO ESTA FET UN PAPA NOEL

UNA PREGUNTA

PER SET PERSONAS 500 GRAMS DE GALETS CGROSOS ?

GACIAS
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.