0 comentaris
20:37
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Molí dels Avis, bona cuina catalana a l’Ametlla de Mar
  
La Rosalia Consarnau va obrir per primera vegada les portes d’un restaurant acollidor, hospitalari i sobretot familiar, situat al casc antic de la marinera població de l’Ametlla de Mar. Ocupava un molí d’oli del segle XIX. 35 anys després aquesta bona cuinera es va jubilar, passant el negoci al seu fill, Josep Margalef i a la seva nora, Joana Martí.

La nova generació reforma el local, adequant-lo a les noves tecnologies i normatives vigents, però mantenint i conservant totes les peces originals, com la premsa, la pedra del molí, corretges, motor, l’estil rústic amb les parets de pedra originals, bigues de fusta, xemeneia... i a l’estiu del 2006 la jove parella reobren el nou Molí dels Avis.
En Josep Margalef té una formació que arranca de les classes rebudes de la seva mare, cuinera durant 10 anys a Suïssa i tota la vida en el restaurant familiar, El Molí. Més tard ha seguit cursos de cuina al vuit, de rebosteria i jornades gastronòmiques de alta cuina amb conferències dels xefs més destacats del país.

La seva cuina arranca de la cuina catalana mediterrània, arrossos, peixos, carns... La influència de la cuina suïssa predomina en els seus plats mostrant-se en les presentacions i acompanyaments de salses. També coneix tècniques revolucionaries i començar a despuntar en la vessant japonesa, amb una fusió entre aquesta cuina oriental i la de casa nostra. En exemple és la presentació d’una de les seves darreres especialitats com és el exquisit tartar de tonyina vermella Balfegó, amb contrastos de soja, ceba tendre del Delta de l’Ebre i l’oli d’oliva verge extra de l’Ametlla de Mar.

Altres especialitats són el musclos al estil Rosalia, el foie micuit aromatitzat amb romaní i farigola fet a la casa, l’arròs de rap amb llagostins i cloïsses, el llenguado a la meuniere; el suquet de peix, I molt especialment, el chuleton de bou (1kg.-1,3 kg.).
A l’hora de les postres, l’oferta culinària és variada i temptadora, amb sabors del nostre passat potenciant les textures ancestrals de la crema catalana, el mató amb mel de l’Ametlla de Mar, etc.

La seva dona, la Joana atent amb diligència i simpatia, el agradable menjador, en el que també podem contemplar la biga d’un vaixell que va naufragar a l’Ametlla de Mar, moltes fotografies antigues que recordant temps passats, una antiga nevera o una màquina de cosir. Ella també exerceix de sommelier i té cura de la bodega en la que hi han unes 30 de referències, principalment de les comarques tarragonines.
El restaurant també ofereix un menú degustació per 45 euros i el vi de la casa recomanat és el Flor de Maig, de la D.O. Montsant.
En Josep i la Joana han tingut el seu primer fill ara fa sis mesos; es diu Ricard i tal vegada serà el futur de l’establiment. La foto recull als tres.

Direcció: Carrer Andreu Llambrich, 74 (zona peatonal). 43860 L’Ametlla de Mar. Tel. i Fax: 977 45 64 04. Horari: de 13,00 a 15,30 i de 20,00 a 23,00. Tanca dimecres i novembre. Targetes de crèdit: Master card i Visa. Serveis: Aire condicionat. Permet fumar. Menjador per a 30 comensals. E-mail: elmolidelsavis@elmolidelsavis.com Web: www.elmolidelsavis.com
Fèlix Llovell - 26/05/2009 - 20:37h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.