0 comentaris
09:34
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Bruixes de Burriac, en el marc encantador del Gran Claustre
  
Va ser el mes de març del 2004 quan es va inaugurar, en el centre històric d’Altafulla, l’hotel Gran Claustre, localitzat en un singular edifici que va pertànyer al clergat, en el casc antic de la localitat, declarat Conjunt d’Interès Històric Artístic. Està al costat mateix del Castell d’Altafulla, propietat dels marquesos de Tamarit, i els dos immobles competeixen en bellesa i encant centenari.

A l’hotel, de 4 estrelles, que hi entrem per el passatge de Santa Teresa, que dóna ja una singularitat al lloc, trobem Bruixes de Burriac, on podem també gaudir d’una bona i actual gastronomia, que certament és tot un plaer pels sentits del paladar.

El restaurant consta de dues sales de petita capacitat, de decoració minimalista, i situades en aquest ambient càlid i assossegat de tot l’edifici, que fou convent de monges de Santa Teresa, des de l’any 1732. L’actual restaurant ocupa, en definitiva, l’anterior claustre del convent, degudament restaurat.

El xef és Iban Tomás que amb una gran experiència en restaurants com El Rusc (Andorra), Cal Ble (Igualada), El Abrevadero i Alkimia (Barcelona) ofereix una cuina d’autor ben elaborada, en la que té molta importància el producte i que té arrels en la cuina catalana mediterrània. La carta es renova per temporades i compren quatre apartats: Per començar, del mar, de la terra i amb sucre. També inclou un menú degustació, al preu de 45 euros.

Entre les seves especialitats podem esmentar el timbal de patata enmascarada amb tallarines de sípia i bolets, la sopa d’escamarlans amb ametlla tendre i pop a la brasa; l’amanida de carxofes amb pernil de gla i cruixent de parmesà; l’arròs de llamàntol amb el seu carpaccio; el turbot salvatge amb patata i orellons de tomàquet; la cua de bou amb cebetes glacejades i verduretes, l’espatlleta de “lechazo churro” amb patata i tòfona; el “steak tartare” de filet de bou a la soja; la galta de vedella de la vall de l’Esla al vi, amb “parmentier” de cigrons... Tant en els aperitius com amb les postres i els petits fours és on el cuiner deixa volar més alta la seva creativitat i imaginació. I així podem assaborir al final de l’àpat delícies com el platan caramelitzat amb gelat de xocolata blanca, la copa de maduixots amb la seva infusió i crema de vainilla o el cilindre de canyella amb escuma de xocolata, gelat de torró de Xixona i “toffee”...

El restaurant ofereix també un menú degustació per 45 euros, i és aconsellable deixar-se assessorar per el maître, Marcel Casasús. La bodega té un centenar de referències, ben distribuïdes entre les principals denominacions d’origen espanyoles. El vi de la casa és el Perlat, 11 euros. Disposa de menjador per a fumadors.

Bruixes de Burriac, va ser designat “Restaurant de l’Any” per la Guía Gourmand en el 2006 i té una puntuació de 8/10.
Direcció: c/. Del Cup, 2. 43893 Altafulla. Telèfon: 977 65 15 57. Fax: 977 60 07 57. Tanca els dilluns (dinar i sopar), excepte a l’estiu. Targetes de crèdit: American Express, Diners, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Web: www.granclaustre.com
Fèlix Llovell - 30/04/2009 - 09:34h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.