El restaurant El Bosc, de Banyeres del Penedès, rep als Gourmets de Tarragona
  
En Jordi Raventós, des de ben petit, i més tard la Susan, s’han vist sempre envoltats i atrapats per l'apassionant món de la restauració i, mica a mica, han anat orientant la seva formació en aquesta línia. El seu punt de partida en aquest viatge iniciàtic és l'Hotel Restaurant El Bosc, un antic negoci, tancat per un temps, que han reprès després d'estar buscant un nom i un lloc al seu projecte. Amb aquest espai, volen plasmar-hi totes les seves inquietuds culinàries i gastronòmiques. La localització és a la zona residencial del municipi de Banyeres del Penedès, al bell mig de la comarca del Baix Penedès, entre vinyes i al peu del Montmell.

L’hotel té 2 estrelles i compta amb 9 habitacions dobles. El restaurant ofereix cuina tradicional catalana, destacant el seu celler amb més de 160 referències de vins i caves. En Jordi Raventós, que porta la direcció de l’establiment, va conquerir l’any passat el títol de “Nas d’Or 2008”, que el situa com el millor somelier d’Espanya.

Els Gourmets de Tarragona van triar aquest restaurant pel sopar del mes d’abril i, aprofitant la visita, es va establir un agermanament amb l’Acadèmia Tastavins del Penedès, una de les entitats vinícoles més importants de Catalunya. L’Acadèmia, fundada l’any 1963 a Vilafranca del Penedès, té actualment més de 300 socis i la presideix en Joan Terrades, que va ser l’invitat d’honor en aquest sopar del gourmets tarragonins.
De la cuina del restaurant El Bosc se n’encarreguen dos joves, Josep Pascual i Jordi Martínez, formats en l’Escola d’Hoteleria de Cambrils, que van preparar per a l’ocasió un menú degustació maridat amb vins que van ser presentats pels respectius propietaris o enòlegs dels corresponents cellers.

El menú va consistir en els següents plats maridats: com a entrant, l’amanida de favetes i foie, acompanyat de Cava Brut Xamós, elaborat amb Macabeu, Xarel•lo i Perellada i presentat per en Josep Tutusaus, el propietari del celler. A continuació, arròs cremos amb bolets, regat amb vi Duc de Foix 2008, un blanc de Covides, presentat pel propi Jordi Raventós. Més endavant, bacallà grillé amb fons de patata i allioli gratinat, maridat amb vi blanc Flor d’Espiells 2007, de Juve Camps, Chardonnay 100%, elaborat amb raïms de 20 anys i passat per una criança de 7 mesos; el va presentar l’enòleg del celler, Toni Campos. Després, melós de vedella amb puré de cigrons, acompanyat de vi negre, Durona d’Heretat Montrubí 2003, un coupage de la part alta del Penedès, presentat per l’enòleg Josep Queralt.

A l’hora de les postres, es va oferir un cruixent de poma amb gelat de vainilla, regat amb Cava Planas Albareda Brut Nature, de 4 anys, presentat pel mateix Ramon Albareda.
Acabat el sopar, l’invitat d’honor, Joan Terrada i el president del gourmets, Emili Mateu van lliurar el diploma que acredita el pas de l’entitat gastronòmica tarragonina a Jordi Raventós i a l’equip de cuina de El Bosc

Direcció: Carrer Marta Mata, 46; Urbanització Els Boscos. 43711 Banyeres del Penedès. Tel.: 977 67 18 71. Fax: 977 67 15 58.
Tanca dimarts, excepte agost. Correu electrònic: info@elbosc.com www.elbosc.com
Fèlix Llovell - 22/04/2009 - 23:03h
Maria Pilar
09/05/2009
18:45
Hi he anat dues vegades amb nit inclosa...
En Jordi i la Susan es desfan en atencions, el menjar és boníssim i les recomancions de vi o cava sempre han estat encertades!!!
Un lloc per tornar-hi una i mil vegades més!!!
Gràcies per la vostra professionalitat i familiaritat.
Hi tornarem.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.