0 comentaris
10:55
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La cuina d’en Carles Llobet al restaurant Arcs
  
A l’any 2004, Tarragona va retrobar, afortunadament, amb un del seus fills, en Carles Llobet, un acreditat xef tarragoní que després d’un periple d’haver passat per diferents restaurants de fora de la seva ciutat, va tornar a ella, en un dels restaurants més bonics de la part alta de Tarragona: Arcs.

Aquest restaurant que fins l’any 2003 el portaven els germans Daniel i David Aixelà, se’l va quedar en Carles Llobet i mantenint el mateix nom i línia arquitectònica –que és molt maca-, ofereix, des de llavors, la seva prestigiosa cuina.

L'establiment recupera els baixos d'una vella casona, que data del segle XV, i que conserva les arcades que dóna nom al restaurant. La decoració està molt aconseguida i té un estil rústic provençal. Parets de pedra vista, amb bigues de fusta a la vista i, fins i tot un pou de neu i gel medieval.

En aquest marc excepcional, en Carles, des de fa ja cinc anys, presenta una cuina de camina entre la tradició i la modernitat, posant al dia les receptes de les nostres àvies i donant-les-hi un punt d’innovació gràcies a les noves tècniques. L’objectiu de l’establiment es fer una “cuina de sensacions”, tenint gran cura de l’entorn, el tacte, l’olfacte, la vista i, sobretot, el gust. Després dels primers anys de singladura la carta del Arcs ha evolucionat i per selecció natural s’ha dividit en dues parts: a la dreta, amb la relació del plats estrella a petició dels propis clients (carta fixa). I a l’esquella, la carta de temporada, amb una relació de plats de cuina de mercat en la que els canvis d’ingredients són continuats. El preu mitja se situa en els 35 euros per persona, begudes a banda.

Entre les especialitats de la carta fixa cal esmentar el tartar de tonyina i salmó frecs amb vinagreta balsàmica de verdures, 15,00; el foie curat a la sal amb les seves confitures poc comunes, 16,50; coca daurada d’anxoves i verdures a la graella, olivada i graten de formatge de cabra, 15,00; fideus negres cremosos a l’estil risotto amb bacallà i favetes amb allioli de poma, 13,50; suprema de rèmol amb pinyons torrats i salsa de Mòdena i verdures al vapor, 17,50; arròs caldós de llamàntol, 18,00; filet de vedella al perfum de Porto, 21,50; farcells cruixents de confit d’ànec amb peres sobre salsa de vi negre i espècies, 16,00…

A la carta de temporada trobem el niu d’escarola i enciams amb vinagreta de romesco, pits de guatlla en escabetx suau, xips de verdures i gelat de mostassa, 13,50; sopa tradicional de ceba amb rovell d’ou, encenalls de pernil ibèric i tòfona negra i caramel de vi negre; estofat de cigrons baby de Pedrosillano amb tripa de vedella i vieira a la planxa, 14,00…

A l’hora de les postres, l’oferta apunta la copa digestiva de crema de iogurt, sorbet de taronja sanguina i confitura de taronja amarga; assortiment de sorbets, llimona, mango, gerdons i fruita de la passió; deconstrucció de la pinya colada i pastís de pera i fruits secs amb gelat de iogurt búlgar amb groselles, entre d’altres.
Si es vol, el restaurant també té un menú degustació per 36 euros, fet a mida dels gustos dels comensals.

Retrobant la tradició però intentant modernitzar-la, a la bodega tenen totes les denominacions d’origen; en blancs Penedès, Somontano, Albariño, Chablis francès i també referències innovadores al mercat. En rosats, Navarra; en negres, Riojas, Riberas, Priorats, incidint bastant en vins de nova generació, que treballen molt a fons la fruita i ajusten sempre la relació qualitat/preu.

A dues passes de la catedral tarragonina, els Arcs continua sent un bon temple gastronòmic, gràcies a aquesta tasca ben feta d’en Carles Llobet, que lluita amb il•lusió i entusiasme, per ocupar un lloc privilegiat entre les millors cuines de la capital.

Restaurant Arcs. Carrer Misser Sitges, 13. 43003 Tarragona. Tel. 977 21 80 40. Horari: de 13 a 16 i de 20 a 23. Tanca diumenge. Targetes de crèdit: 4B, Master Card, 6000 i Visa. Serveis: Disposa d’aire condicionat. E-mail: info@restaurantarcs.com
Web: www.restaurantarcs.com
Fèlix Llovell - 17/04/2009 - 10:55h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.