Joila, més de 30 anys de bona cuina a Coma-ruga
  
A l'entrada de Coma-ruga, pràcticament al costat del pont del tren hi trobem el restaurant Joila, amb 32 anys d'història i amb un gran futur, perquè l'establiment ha sabut posar-se al dia i renovar-se totalment, no només en el que fa referència al marc físic, sinó també a la cuina, que és el més important d'un restaurant. En aquesta positiva transformació, que es va dur a terme l’any 2000, hi tenen a veure molt la nova generació, que recolza la inicial, i ja una tercera que corre per aquest establiment familiar.

Va ser l'any 1977 quan en Jordi Ollé Ribé va inaugurar el restaurant, oferint una línia de cuina mediterrània tradicional. Amb el pas del temps, els seus fills, Jordi i Xavi, amb llurs respectives mullers es van sumar a la casa i fan pinya, encarregant-se del servei de sala, que és diligent i amable; i del servei de càtering, situat al costat del restaurant.

Fa 9 anys van redecorar totalment el restaurant, de manera que actualment presenta un aspecte esplèndid, dins d'una línia decorativa molt moderna, amb tocs de disseny i presentant un lloc elegant i molt agradable. Un petit rebedor per l'espera dóna pas al menjador, dividit en dues parts per una mampara, amb una capacitat total per a unes 70 persones. A les parets veiem quadres moderns i un disseny d'una gran espina de sardina, que ens recorda el caràcter mariner de la casa. I també hi trobem dos menjadorets privats per a 10 i 15 persones.

A la cuina, en Jordi Ollé, amb una experiència que arranca de quan tenia 14 anys, ja que sempre ha estat relacionat amb el món de la hosteleria (Jem, del Vendrell; Lauria, de Tarragona...) ofereix un ampli conjunt de plats tradicionals de la cuina mediterrània, utilitzant productes de qualitat i amb elaboracions que s'adapten als gustos actuals.

Dins de les especialitats podem destacar el carpaccio de carxofes amb encenalls de foie-gras mi cuit; arròs Parellada amb llamàntol i cloïsses (2 pax); peixos a la sal; rap a l’all cremat; espatlleta de cabrit al forn;filet de bou; entrecot de vedella al pebre negra;peus de porc desossats amb ceps, i, especialment, el bacallà, que a la carta es presenta de dotze formes diferents (arròs, truita, carpaccio, a la llauna, a la catalana, de quaresma...). A l'hora de les postres, crepes suzette; biscuit de la reina; macedònia, Sacher o brownie de xocolata amb nous o la rebosteria artesana de la casa, presentada en el carro, són diferents opcions, entre d'altres, tota una temptació irresistible.

També l'establiment ofereix un menú denominat Baix Penedès, per 18 euros i un segon menú, per 22 euros. La carta de vins presenta un amplíssim celler amb unes 200 referències.
Sens dubte, el Joila és la millor referència gastronòmica de Coma-ruga, des de molts anys.

Direcció: Avda. Generalitat, 34. 43880 Coma-ruga. Tel.: 977 68 08 27 i 977 68 00 18. Fax: 977 68 21 49. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00. Tanca diumenge nit i dilluns tot el dia i del 24 de desembre al 24 de gener. Targetes de crèdit: American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Serveis: Aire condicionat. Ampli aparcament propi, davant del restaurant. E-mail: joila@joila.com Web: www.joila.com
Fèlix Llovell - 05/04/2009 - 20:30h
Quina gana m'ha entrat!
05/04/2009
21:18
L'arròs amb bogavante fa una pinta...ara mateix m'ho menjava. M'he mirat la afotico 6 vegades uhhhhhhmmmmmmm que bo!!!!!!!!!!!!!!!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.