0 comentaris
23:40
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La Glorieta del Castell, a la plaça del Castell, de Reus
  
Des del juny de l’any 1991, als peus de la Prioral de Sant Pere, de Reus, en una plaça tan emblemàtica com la plaça del Castell i a dues passes de l’Ajuntament i de la plaça Mercadal, centre de la ciutat per excel•lència, Antonio Escaño ens proposa una cuina de línia actual, sana i equilibrada, innovadora i de mercat.

Antonio Escaño va començar a la cuina de La Caseta del Rellotge, situada a peu de la carretera que enllaça Cambrils amb Mont-Roig del Camp. Pocs anys després va obrir aquest restaurant a la capital del Baix Camp, per oferir un tipus de cuina més elaborada i amb tocs d'autor.

Tota una realitat, avui per avui, fruit de la inquietud i els coneixements del xef propietari i també de la seva esposa, Mª. Àngels Grifoll, que s’ocupa del menjador i del confort dels clients, que descobreixen les elaboracions de nova cuina, en un marc de disseny i modernitat, en un menjador situat al segon pis, al qual accedim a través de les escales o per l’ascensor.

Per ampliar l'oferta gastronòmica, des de meitats de la passada dècada, va obrir un segon menjador amb el nom de Rebost, aprofitant un agradable espai situat front a l’entrada, a la mateixa planta baixa. Aquí la cuina és senzilla, tradicional i econòmica, però no per això farà minvar les nostres apetències. L’any passat el Rebost va ser totalment reformat i redecorat, iniciant així una nova singladura en el que el menjador ha guanyat en comoditat i prestància.

Entre els plats més importants que trobem a La Glorieta del Castell destaquen les especialitats de la casa: cruixent d'olives i anxoves amb amanida i flocs de formatge; gambes de la costa marinades a les fines herbes; mil fulls de sèpia a la gallega al perfum del Mediterrani, amanida de tomàquet de Montserrat amb gambes damunt de palla de porros fregits en oli verge D.O. Ciurana; tronc de lluç d’ham a la donosti; llom de bacallà a la crema de cigrons amb pil pil d´oli verge; cassola de rap amb espècies; filet de bou al formatge Idiazabal; foie gras fresc al vi moscatell de Montbrió del Camp; tàrtar d'entrecot al caviar Mujol; i en les postres, el recuit de drap amb panses al PX; el gelat de menjar blanc; mil fulls de galetes cruixent de taronja i ametlles amb crema de plàtan natural; flam d’arròs amb llet sobre escuma de crema catalana i crepes de crema catalana amb salsa d’ametlles amargues, entre d’altres.

Tot plegat ben acompanyat d'un bon vi o cava, segons les preferències. Els de la casa són el Viña Alberti (Rioja) i el Mussafres, de la Serra d’Almos, però el comensal pot triar a la vista de la varietat de referències de la carta de vins que descriu un celler força selecte.

La Glorieta del Castell. Plaça del Castell, 2. 43202 Reus. Tel. 977 34 08 26. Horari: de 13.00 a 16.00 i de 20.30 a 23.30. Tanca el diumenge.Targetes de crèdit: American Express, 4B, Master Card, Diners, 6000 i Visa. Serveis: Disposa d’aire condicionat i de 2 menjadors privats per fins a 80 comensals.
Web: www.restaurantlaglorietadelcastell.com
Fèlix Llovell - 01/04/2009 - 23:40h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.