Hotel y restaurant Mas Boronat, a Salomó Descans, relax, bones calçotades i més
  
Certament la població de Salomó, des de fa molts anys, gastronòmicament, és coneguda per les seves tradicionals calçotades. Diferents establiments d’aquesta petita localitat de Tarragonès, en temporada, ofereixen la típica calçotada amb uns resultats molt satisfactoris pels comensals que la degusten. I des de fa poc més d’un any, s’hi ha sumat Mas Boronat, que és un hotel restaurant situat a uns 2.000 metres del casc urbà. L’establiment es va construir a l’any 1991 i va funcionar només per a grups privats i celebracions fins al 2007, que és quan queda obert al públic en general.

Mas Boronat ocupa una finca en la que la masia té el seu origen en el segle XVII, que no deix indiferent a cap visitant per les seves grans dimensions, els seus elements arquitectònics de diferents estils i la tranquil•litat i pau que s’hi respira. No menys remarcables són les caves que es troben en els subterranis de tota la masia en un entramat quasi laberíntic.

El lloc té una llarga i apassionant història. El hotel restaurant és obra d’un multimil•lionari belga que es va enamorar de la masia i la va comprar l’any 1974 a un rus emparentat amb la família dels tsars. Inicialment va dedicar l’establiment a l’explotació “agropecuaria” autosuficient (electricitat, aigua, vi, aliments, etc.). Més tard es va passar a l’ús turístic, transformant-se les quadres de cavalls en hotel i l’estable de les vaques en restaurant i les demés instal•lacions en sala de banquets.

Actualment Mas Boronat està regentat per la pròpia família hereva de la finca que la gestiona com a negoci familiar.
La seva cuina és senzilla, tradicional catalana, en la que destaquen les amanides, els arrossos, fideuas, costelles... i, des de novembre a Setmana Santa les tradicionals calçotades, que s’inicien a l’aire lliure, a la gran plaça que envolta els edificis i continua en el restaurant que es troba davant l’hotel. Si fa mal temps, s’utilitzen els subterranis o la sala de banquets. Ara ja no s’hi fa vi, però cal visitar el museu vitivinícola que ocupa un local adjunt.
L’hotel, sota la direcció de Jordi Herrero, té 11 habitacions amb vistes als prats i camps d’oliveres i vinya (70 euros/dia, habitació doble) i 29 apartaments en cases adossades amb cuina, terrassa, bany i accés a la piscina.

Altres activitats en la masia son muntar a cavall, fer rutes amb bicis, degustacions de vins i caves, espectacles i bodes i banquets (hi ha una petita església). Actualment Mas Boronat és seu a Espanya d’una ordre d’origen maltès de cavallers que celebren aquí les seves cerimònies d’investidura i esdeveniments cada determinats anys.

Direcció.- Carrer Flandes, s/n. 43885 Salomó. Tel.: 977 62 91 00 i 977 62 90 68. No tanca. Targes de crèdit: Visa.
Fèlix Llovell - 24/03/2009 - 09:49h
Comentari eliminat
24/03/2009
12:08
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Jorge
24/03/2009
12:08
La veritat es que la masia es espectacular, i l'ambient que s'hi respira es perfecte: camp, historia, piscines, cavalls...tot un descobriment!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.