0 comentaris
09:36
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Les Coques, 25 anys d’excel•lent cuina a Tarragona
  
Un dels restaurants clàssics, sens dubte, més emblemàtics i recomanables de la ciutat de Tarragona, ha estat, des de el primer dia que va obrir les seves portes, Les Coques, situat sempre al casc antic de la ciutat. A l’any 2007 per la seva llarga i possitiva trajectòria, el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona li va lliurat el “Diploma Honorífic”. Actualment, en aquest 2009 celebra el 25 aniversari.

El restaurant el va posar en marxa la mare de l’actual propietari, Josep Antoni Vidal, l'any 1984 i és al 1998 quant definitivament s’han fa càrrec el fill, donant-li una gran embranzida a l’establiment Els primers anys, estava ubicat al carrer les Coques. Des de l’octubre del 2004, passa al carrer Sant Llorens, ocupant el local que en el seu dia va ser Poetes, un dels llocs noctàmbuls més coneguts del casc vell.
Aquest canvi, per poder oferir als seus comensals una amplitud i comoditat escaient, va ser un pas decisiu per el restaurant que avui per avui està considerat com un dels millors de Tarragona. El motiu del canvi -ens explica Josep Antoni-, no va ser altre que el de disposar de més espai, mantenint pràcticament el nombre de taules, però més separades i poder tenir també una magnífica bodega per guardar adequadament els vins.

Al final d’un petit carreró sense sortida que hi ha a ma dreta pujant pel carrer de Sant Llorens, hi trobem actualment el restaurant Les Coques. Entrem per una arcada de pedra a un espai ampli, amb decoració molt acurada, disposat per gaudir de la bona cuina que s’ofereix. És una cuina de producte –com s’ha fet sempre el restaurant-, bàsicament mediterrània, sense massa complicacions de salses, per destacar al màxim el bon producte. Així hi trobem plats de temporada, ben realitzats, que elabora amb entusiasme i vocació el xef , Joan Francesc Sánchez, com el popet de Tarragona, les gambes, angules, bolets en el seu moment, carn, peix, una mica de tot... l’abastament és, sobretot, del mercat de Tarragona.

De la carta, que canvia cada temporada, podem esmentar, com especialitats l’amanida de romesco amb tallerines de sípia; el cigrons caldosos amb llamàntol; ous fregits amb foie-gras i tòfona natural, rap a l’all cremat; turbot a la Donosti; gamba fresca; cloïses vives o en salsa verda; galtes de vedella... i a l’hora dels postres tenen un soufle o un couland de xocolata, sorbet de mandarina amb cítrics, un pastís de poma calenta tipus tatin, molts dolços variats...
La bodega, que es pot visitar, està situada actualment a l’entresolat i està perfectament condicionada. Hi ha unes 300 referències de vins de diferents D.O, preferenment de les nostres terres. El servei és amable i familiar.

En definitiva, ens trobem amb un restaurant molt agradable, portat per un jove tarragoní -la segona generació-, que ha sabut oferir als comensals una cuina mediterrània, actualitzada i ben feta. La Guia Gourmand li possa un 7,75/10, la nota més alta a la ciutat de Tarragona.

LES COQUES.- Sant Llorens, 15 (43003) Tarragona. Tel.: 977 22 83 00. Fax: 977 22 83 00. Tanca diumenge, 10 dies a febrer i l’ultima setmana de juliol i la primera d’agost. Targetes de crèdit: totes les habituals. Web: www.les-coques.com
Fèlix Llovell - 22/03/2009 - 09:36h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.