0 comentaris
22:59
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Vil•la Alexander rep els Gourmets de Tarragona
  
Els Gourmets de Tarragona han visitat, aquest mes de març, el restaurant Vil•la Alexander, de Salou, un dels darrers establiments de bona cuina i magnífica infraestructura que s’han instal•lat darrerament a la capital de la Costa Daurada, ocupant el que fou el esplèndid xalet de Enriqueta.

El xef de l’Espluga de Francolí, Carles Barneda, que des de el primer dia d’obrir portes, està al front dels fogons d’aquest establiment, va oferir als gourmets un menú degustació titulat “Fusió nostàlgica, una mirada al passat”, que es va iniciar amb un snacks per anar fent boca: còctel dry Martini amb Red bull i fulla de rucula. Va continuar amb l’horta de l’àvia: una amanida tíbia d’escamarlans tractats con un tournedó amb favetes i oli de lavanda texturitzat. Després un xarrup digestiu: un granissat d’herbes de Provença i confitura de calçots.

Entrant en els plats forts, en primer lloc l’avi pescador, del Mediterrani, suprema de rèmol amb donostiarra lleurega de coco i xutney de mango; i un dia de caça, maceració, civet de senglar amb aire de fruits vermells. Finalment, la rebosteria, inspiració dolça, bomba de xocolata blanca i negra amb ganache de roses i plata. Petis fours i cafè.

Els vins que van regar aquets plats van ser el cava Gramona 3 Lustros; Silenci, de la D.O. Penedès; Emina collita 2005, de la D.O. Ribera del Duero; i Renden Masdeu reserva 1999, de la D.O. Conca de Barberà.
L’invitat d’honor d’aquest sopar de Gourmets va ser en Pere Monje, fill d’en Josep Monje, propietari del restaurant Via Veneto, de Barcelona i un dels millors directors de sala del país. En el seu parlament va explicar breument la llarga trajectòria d’aquets emblemàtic establiment barceloní, considerat com un dels millors restaurants de Catalunya i distingit amb una estrella Michelin.

També va assistir aquest sopar el propietari de Vil•la Alexander, Hilario Benítez i l’arquitecte que el va dissenyar, Miquel Espinet, que n’és també un gran gourmet i que presideix l’Acadèmia Catalana de la Gastronomia.

Acabat l’àpat van ser en Pere Monje i en Miquel Espinet qui van lliurar a l’equip de cuina i sala el diploma acreditatiu del pas de l’entitat gastronòmica tarragonina pel restaurant Vil•la Alexander.

Direcció: Passeig Jaume I, 3. 43840 Salou. Tel.: 977 35 36 83.
Correu electrònic: info@villalaexander.es web: www.villalexander.es
Fèlix Llovell - 19/03/2009 - 22:59h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.