0 comentaris
12:44
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Pamplona celebra la XI Setmana del Pinxo, del 21 al 29 de març
El millor de la gastronomia navarresa en petits mossos
  
Pamplona presentarà del 21 al 29 de març dos de les estrenes cinematogràfiques més saborosos de l'any, “Enciams en la boira” i “Snack Trek”. Els famosos goril•les de Michael Apted i la tripulació de l'Enterprise es convertiran durant una setmana en delicioses tapes sorpresa. La XI Setmana del Pinxo de Pamplona arriba aquest any amb originals i suggeridores propostes per al paladar. 92 establiments participaran amb dos pinxos a un preu tancat en aquest tradicional esdeveniment gastronòmic, que en aquesta edició premiarà també al pinxo més saludable i al pinxo popular.

S'ha preguntat alguna vegada a què sap un núvol? Si la seva resposta és afirmativa, té una cita a Pamplona del 21 al 29 de març. “Núvol” és el nom d'un dels pinxos que s'oferiran en la XI Setmana del Pinxo de Pamplona, un esdeveniment que cada any atreu a més visitants disposats a conèixer i degustar les ultimes creacions de l'alta cuina en miniatura de Navarra.
Organitzada per l'Associació d'Hoteleria de Navarra en col•laboració amb el Departament de Turisme del Govern de Navarra, l'edició d'aquest any s'ha inspirat en les tendències més actuals. Per això, no cal estranyar-se que entre les propostes del programa trobem tapes tan originals com “Somriures i llàgrimes als temps de crisi” o “El sopar del diumenge”.
Per facilitar als clients les seves particulars rutes gastronòmiques i ajudar-los a decidir les tapes més suggeridores, s'editaran 50.000 fulletons amb els ingredients dels pinxos, direccions i horaris dels establiments participants, que es podran adquirir en els propis bars i a l'oficina de turisme.
Els 92 concursants d'aquesta fira del pinxo, l'objectiu principal dels quals és promocionar i oferir una bona imatge dels bars, opten a aconseguir el diploma de millor pinxo, la qual cosa els porta a esforçar-se al màxim i no escatimar en imaginació i primeres matèries d'alt nivell, com a foie, bolets, filet, bacallà, pebrots, espàrrecs, carxofes i xai de Navarra. Cadascun d'ells prepararà una degustació de dues especialitats que tindran un preu tancat de 4,30 euros.

Premi del públic al millor pinxo
Una de les principals novetats d'aquesta edició és que el públic podrà elegir el seu pinxo favorit a través del telèfon mòbil. Tan sols hauran d'enviar un missatge amb la paraula “pinxo” seguida del codi corresponent de la tapa oferta. El preu del missatge no tindrà cost addicional. Així mateix, al “pinxo popular” s'unirà aquest any un nou premi, el del “pinxo més saludable”.
L'èxit de la Setmana del Pinxo de Pamplona ha traspassat fronteres gràcies al ressò que ha tingut en els últims anys aquest esdeveniment en els mitjans de comunicació estrangers. Un dels millors exemples és Holanda. Des de fa tres anys, un grup d'holandesos fa coincidir aquesta cita gastronòmica amb el seu viatge turístic.

Si no pot visitar Navarra durant la Setmana del Pinxo i està interessat en provar aquests deliciosos mossos, també pot fer-ho al llarg de l'any. La Associació d'Hoteleria de Navarra ha editat una guia de butxaca amb informació sobre els principals establiments de la capital navarresa, les seves especialitats i un petit pla amb la ubicació dels llocs oferts. El passat any es van distribuir 5.000 exemplars i està prevista una reedició en els pròxims mesos.


Un recorregut turístic per la capital navarresa

Molts dels establiments que participen a la Setmana del Pinxo es troben al casc vell de Pamplona, per la qual cosa el viatger pot aprofitar la seva cita gastronòmica per visitar els principals racons de la capital navarresa. Un passeig bàsic per conèixer la ciutat comença a la plaça de l'Ajuntament, epicentre de les festes de Sant Fermí. Si segueix pel carrer Mercaders i ascendeix pel carrer Cúria es trobarà de front amb la catedral de Santa Maria i amb la plazuela de Sant Josep, a mà esquerra. No es perdi el baluard del Redín, un espectacular balcó sobre les muralles de Pamplona des del que podrà contemplar el portal de França o de Zumalacárregui. Una altra opció igualment interessant és acostar-se a la plaça del Castillo i descansar en alguna de les seves animades terrasses o en l'emblemàtic cafè Iruña. Si té temps, recorri el passeig de Sarasate i visiti les esglésies de Sant Nicolau, Sant Llorenç o Sant Cernin.

Pamplona és una de les ciutats espanyoles amb major zona verda per habitant, per el que convé passejar i relaxar-se per algun dels seus atractius parcs: La Ciutadella, La Taconera, Mitja Luna i Yamaguchi.
Redacció TT - 12/03/2009 - 12:44h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.