0 comentaris
08:46
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Presentació de la Guia Gourmand'2009 al Principat d’Andorra
Joan Bosch lliura el Diploma “d‘Hotel de l’Any” al Andorra Park Hotel
  
La divuitena edició de la “Guia Elecció Gourmand de Catalunya, Andorra i altres llocs d’interès”, coneguda popularment com la “Guía Gourmand”, corresponent a l’any actual, 2009, s’ha presentat fa pocs dies al Principat d’Andorra.
L’acte es va fer als salons del Andorra Park Hotel, propietat d’Hotansa i localitzat en una situació privilegiada, al mateix cor d’Andorra la Vella. La presentació va corre a càrrec del prestigiós xef de Cambrils, Joan Bosch, de Can Bosch, restaurant que té des de fa 25 anys una estrella Michelin i un 9/10 en la guia Gourmand, i està considerat com un dels millors establiments de Catalunya i un número 1 a la Costa Daurada.
Joan Bosch va fer una elogiosa presentació d’aquesta nova edició de la Gourmand i de la seva llarga trajectòria, destacant la bona feina que des de fa anys venen desenvolupant els seus autors, Fèlix Llovell i Ramon Segú i la acurada edició, tant en català com en castellà, que Arola Editors a fet en aquesta publicació, certament única a Catalunya i Andorra.
Seguidament es va lliurà la distinció d’Hotel de l’any 2009, concedida per la Guia Gourmand, al Andorra Park Hotel, recollint de distinció, de mans d’en Joan Bosch, el director general de la cadena hotelera Hotansa, Carlos Calvo.
Igualment es va fer el lliurament del diploma de “Restaurant de l’any 2009” als propietaris de La Grava, del Morell, la família Ribal.

MENÚ GASTRONÒMIC D’EN MARC MORA

Acabat l’acta de presentació de la guia Gourmand, a la que a més dels mitjans informatius andorrans hi van assistir el president de l’ADHA (Associació d’Hotels d’Andorra), Jordi Daban, la directora del Centre d’Iniciatives Turístiques del Principat, Roser Jordana i la Directora del Andorra Park hotel, Maria Teixidó, tots els assistents van gaudir d’un exquisit menú degustació elaborat pel xef del restaurant gastronòmic de l’hotel, Marc Mora.
El menú, que va fer palès la mestressa culinària d’aquest jove cuiner, va consistir en dos aperitius, carpaccio de carxofes, pernil ibèric, parmesà i tòfona; i escuma de patata, ous de guatlla i oli de terra. I els plats, crema de moniato i carbassa amb geleé de mol•lusc, llom de conill escabexat i germinat; rap amb àspic de llenties estofades; garrí ibèric amb crosta, mango i espàrrec; escuma de iogurt amb maduixa i vegetals; i, finalment, taronja, oliva negra i humus. Tot això regat amb vi blanc, Nekeas, de la D.O. Navarra; vi negra,López Cristóbal, de la D.O. Ribera de Duero; i cava LLopart Microcosmos, de la D.O. Cava.

GUIA GOURMAND 2009: EDICIÓ EN CATALÀ I EN CASTELLÀ, AMB TAPES DURES (MARRÓN I BLAVA)

Al igual que l’any passat i continuant amb la col•laboració entre els realitzadors de la Guia Gourmand i Edicions Arola, aquesta important editorial tarragonina és l’editora de la Guia, que des de el 2008 presenta un nou disseny de portada, amb tapes dures i té dues edicions, una integrament en català (color de portada marrón), i una edició en llengua castellana, de color blau.

CONTINGUT

La Guía Gourmand, sota la direcció i realització dels periodistes tarragonins Fèlix Llovell i Ramon Segú, i edició de Edicions Arola, és un manejable i útil volum anual que recull en les seves pàgines els bons restaurants i hotels de Catalunya i Andorra, qualificats, amb tota la informació actualitzada que dels mateixos es pugui precisar. En els últims capítols, titulats "altres llocs d’interès", “Costa Azul-Mónaco” i “Vall del Loire-París” s’inclou també una acurada selecció actualitzada de restaurants i hotels de la resta d’Espanya i de la Côte d’Azur francesa i Mònaco i, a partir de l’edició del 2008, també de la Vall del Loire i Paris. En total, informació de més de 650 establiments que interessen al "Gourmand" en els seus viatges.
Els restaurants, un any més, s’han puntuat després de la visita als mateixos, tenint també en consideració les qualificacions i puntuacions atorgades a les més prestigioses guies existents, així com les opinions remeses pels lectors. La valoració de l’establiment s’estableix amb el següent criteri: cuina, màxim 6 punts. Bodega, decoració, marc, servei i detalls, màxim 4 punts. La màxima puntuació suma 10 i en aquesta 18ª edició arriba al 10/10: el restaurant El Bulli; al 9,75/10: Arzak i Neichel; al 9,5/10: Akelarre, Can Fabes, El Celler de Can Roca, Martín Berasategui, Santceloni, Sergi Arola Gastro i Via Veneto; al 9,25/10: El Racó d’en Freixa i Zuberoa.
Al Principat d’Andorra, els millors restaurants, segons la Gourmand 2009, són: Aquarius, El Rusc, Racó del Park, Casa Canut, Ginjol, La Guingueta; LA Cúpula, Buda Espai Andorra i La Borda Estevet.
La “Guía Gourmand'2009” té un preu de 20 euros.
Fèlix Llovell - 12/03/2009 - 08:46h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.