0 comentaris
21:25
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Pedro Larumbe presenta un Revival de Cabo Mayor
  
Lomo de Conejo a la mostaza
El restaurant que Pedro Larumbe va inaugurar amb el seu nom fa tretze anys en l'ABC Serrano ha suposat la brillant i definitiva consolidació professional d'aquest artista dels fogons. Ara, amb l'arribada del nou any, el cuiner navarrès ha volgut rendir un merescut homenatge al seu anterior restaurant, des d'on en la dècada dels 80 capitaneó un dels més assenyalats impulsos de la gastronomia espanyola: el madrileny “Cabo Mayor”.

El “Menú Revival” de “Pedro Larumbe” recupera algunes de les creacions més demandades d'aquella època daurada i suposa tot un festí per als nostàlgics del que fou el millor restaurant cántabro de la capital. Els plats s’han pogut degustar en un menú tancat durant el passat mes de febrer i durant la resta de l'any s'integran en la carta del restaurant.
Al llarg de la seva trajectòria Pedro Larumbe ha aconseguit elevar la cuina tradicional espanyola a les seves més altes cotes. Va començar la seva marxa professional amb 16 anys en la seva terra natal i, posteriorment, es va traslladar a Santander on va treballar en La Sardina i El Molí, propietat aquest últim del restaurador Víctor Merino. En 1981 Merino va inaugurar a Madrid el restaurant Cabo Mayor i Larumbe va passar a dirigir els seus fogons. Aquí, influenciat per les virtuts de la cuina cantàbrica evolucionada, va desenvolupar una cuina de propi encuny, original i creativa però fidel a les arrels de la tradició gastronòmica espanyola, a través de plats brillantment rematats, protagonitzats pel peix i les verdures principalment i coronats per salses molt delicades. Aquest estil li va valer en 1984 l'obtenció del Premi Nacional de Gastronomia, a més de altres distincions, i va convertir al coqueto restaurant del carrer Juan Ramón Jiménez en un dels temples gastronòmics més reputados del país.

En 1996 Pedro Larumbe es va independitzar i va obrir el seu propi restaurant en un dels edificis més emblemàtics de Madrid, un esplèndid palauet de l'any 1896 que va ser durant anys la seu del periòdic ABC i on elabora una cuina més actual, amb receptes més senzilles i netes, però sempre partint d'un receptari molt tradicional.

El Menú Revival de Cabo Mayor ha estat dissenyat a partir dels plats més representatius d'aquesta etapa daurada. Inclou, com aperitius, anxoves amb alvocat, barques de angulas i bocartes arrebossats. De primer, un peix, a triar entre peix de roca a la barquereña o lluç “marea negra”, seguit d'un sorbete de apio i del plat de carn, a triar entre llom de conill a la mostassa, medallons de rellom al formatge Tresviso o “rollitos” de codorniz farcits de foie i tòfona. Per a acabar, es pot optar per un pastís de figues amb salsa d'olorós dolç o un pastís de fruites amb natillas i salsa de gerdó. Per a maridar el menú se serveixen, per aquest ordre, un còctel Kirs Royal, un blanc Roda Superior, un tinto Solar Vell Rioja Criança i un orujo de Potes.

Direcció: Serrano, 61. Centre Comercial ABC Serrano. Tel.: 91 575 11 12) obre de dimarts a dissabte de 13:30 a 17:00 i de 21:30 a 24:00 h i els dilluns al migdia.
Fèlix Llovell - 06/03/2009 - 21:25h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.