0 comentaris
08:42
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Parador de Tortosa, menjar i dormir en un castell
  
Els paradors de Turisme van néixer fa bastants anys per promoure el turisme en llocs on la inicitiva privada era molt minsa i, a la vegada, per recuperar històrics monuments arquitectonics del passat, com castells o monestirs. En l'aspecte gastronòmic sempre s'han caracteritzat per oferir les receptes tradicionals de la zona o regió on es troben ubicats.

A les comarques tarragonines, l'únic parador està situat a Tortosa, ocupant el que fou el Castell de la Suda, degudament recuperat i amb unes instal.lacions magnífiques, que descansen sobre 10 segles d'història. La cuina respon també en aquesta línia de la feina ben feta.
Testimoni d’assentaments ibèrics i romans, fou Abderraman III qui va aixecar la primera fortificació, en aquest lloc.
Actualment el parador, que es va inaugurar l'any 1975 i que va costar 140 milions de pessetes d'inversió, ofereix unes precioses vistes panoràmiques del riu Ebre i de Tortosa, i compta amb uns amplis jardins en el recinte emmurallat del vell castell, que data del segle X. Al final dels jardins es troba la piscina.

El menjador del Parador de Tortosa ocupa un gran saló històric i destaca el gran foc a terra i les finestres ogivals amb vistosos vitralls de colors que remunten als comensals a temps passats. L’oferta gastronòmica, realitzada per l’equip de cuina del Parador, consisteix en plats de la cuina regional tradicional de les terres del Sud de Catalunya.

Com especialitats podem esmentar l'empedrat tortosí, el xató (amanida amb romesco); el bacallà amb espinacs gratinats al allioli; l'anguila en suc amb cloïsses; l'orada de l'Ametlla a l'all; el lluç de palangre en romesco i l'Ànec a la taronja. Com a postres, el menjar blanc, típic de Tortosa; els pastissets i garrofetes i el pastís sopa de la reina.
Entre les novetats de la seva oferta actual culinària destaca la iniciativa '80 Anys de gastronomia'. Una oferta que es va engegar en tots els Paradores el passat 8 de novembre i que es tracta d'una sèrie de menús basats en la història culinària d'Espanya i en l'actualització dels plats tradicionals de cada regió. Cada mes, els 93 paradores posen en les seves taules, de forma simultània, 8 menús diferents (els mateixos en tots els paradores). Cadascun d'aquests 8 menús duu el nom d'un parador i conté un plat principal típic de la regió que està situat.
En definitiva, el Parador de Tortosa ofereix al turista o al visitant la posibilitat de menjar be i dormir agradablement en un castell, amb molts anys d’historia al seu darrera.

PARADOR DE TORTOSA.- Direcció:Castell de la Suda, s/n. 43500 Tortosa. Tel.: 977 44 44 50. Fax: 977 44 44 58. Director: Arturo Gutiérrez. No tanca. Targetes de crèdit: American Express, 4B, Diners, Master Card i Visa.
Fèlix Llovell - 26/02/2009 - 08:42h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.