0 comentaris
23:24
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Surt al mercat el primer xampany amb el nom d’un català a l’etiqueta: el Philippe Gonet “Cuveé Jordi Melendo”
  
El periodista i enòfil Jordi Melendo afincat al Penedès i amb una llarga trajectòria periodística en el món vitivinícola, ha presentat el seu primer xampany que du el seu nom a l’etiqueta, Philippe Gonet “Cuveé
Jordi Melendo”, cinc anys després que Melendo s’oferís a diferents cellers francesos a participar en la seva verema.
La prestigiosa marca Philippe Gonet ubicada a Le Mesnil sur Oger, d’on s’obtenen els millors chardonnays i els de millor gamma, va rebre a Melendo amb els braços oberts. Jordi Melendo va poder escollir el seu propi “assemblage” i avui, després de cinc anys participant activament en la verema i en les diferents fases de la seva elaboració, té 2.000 ampolles pròpies d’un xampany que porta el seu nom. No hi ha cap persona en tot Catalunya, ni en tot l’Estat Espanyol, que doni el seu nom propi a un vi escumós elaborat a la xampanya.
La pròpia Chantal Brégeon-Gonet, propietària de Philippe Gonet, destaca la tenacitat de Melendo i ha confessat que la seva “cuveé” pot rivalitzar amb els millors xampanys que es fan a Le Mesnil.

Característiques:
Varietat de raïm: 100% Chardonnay
Procedència raïm: Les Mesnil sur Oger, Grand Cru 100%
Collita: “Assemblage” 70% 2003 i 30% vi de reserva majoritàriament 2002
Tiratge: 2004
Criança del vi: 30% bóta de roure nova
Alcohol: 12% Vol.
Nota de cata: Molt atractiu, amb notes exquisites de poma cuita en compota i, la melositat de la mel, es veu reflectida en el seu gran pas de boca. Els fruits secs apareixen de fons per a unir-se a les sensacions cítriques que refresquen i li proporcionen extraordinària vivesa. En boca es mostra equilibrat, acompanyat de bona acidesa, on el carbònic es troba molt integrat, deixant sensacions fresques en el paladar i terses.
Preu mercat espanyol: 49’50 euros

Jordi Melendo és autor de vuit llibres sobre vins i caves, ha publicat milers d’articles i reportatges en diferents diaris i revistes i ha prestat els seus serveis com assessor d’algunes de les principals
companyies vitivinícoles espanyoles. Actualment desenvolupa el seu treball periodístic col·laborant de manera habitual amb més de quinze mitjans de premsa general i especialitzada d’àmbit estatal, essent
corresponsal a Espanya de diverses publicacions internacionals. És membre de la Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Vin et Spiritueux (FIJEV) i el primer representant espanyol
al prestigiós Circle of Wine Writers.
Redacció TT - 27/11/2008 - 23:24h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.