0 comentaris
19:32
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Els Gourmets de Tarragona tornen al xdF
  
Els Gourmets de Tarragona van visitar, en el sopar del mes de abril de 2006, el restaurant xdF, lletres que corresponen a Xamfrà del Fòrum i que explica la situació de l’establiment, ja que ocupa un xamfrà davant mateix del Fòrum Romà, de Tarragona, a dos passos del Mercat Central.

Ara, al febrer del 2009 hi ha tornat per conèixer l’evolució d’aquest establiment, que dia a dia ha anat guanyant prestigi i situant-se entre els restaurants més recomenables de la capital.
L’establiment va néixer gràcies a la il•lusió i fal•lera per la gastronomia del jove tarragoní Nacho Pous. El és enginyer i després d’exercir 5 anys va decidir, obrir un restaurant nou a Tarragona i va començar a buscar locals per la Rambla, fins que va trobar aquest, amb unes vistes magnífiques des del que seria el menjador del primer pis a unes de les restes millor conservades del nostre patrimoni romà, com és el Fòrum.

De la cuina del xdF, després de tenir diferents cuiners, finalment s’han ha fet càrrec el mateix propietari i elabora una cuina mediterrània i de mercat, molt ben realitzada. Una prova de la mateixa la tenim en el menú que va dissenyar pels Gourmets, que certament va agradar molt a tothom: Es va iniciar amb uns deliciosos aperitius, amb croquetes d’ànec, “nems” cruixents de botifarra negra i formatge de cabra, i bombó de foie. A continuació, “migas” xdF amb ou estrellat, favetes a la catalana amb botifarres de Mont-roig, morro de bacallà confitat amb mousselina d’alls tendres, patata roja i compota de ceba i poma, i bloc de peus de porc desossats i farcits amb botifarra negre i alls tendres. Finalment, a l’hora de les postres, crema de iogur amb coulís de maduixa i garapinyat de fruits secs, mini broqueta de pinya natural amb gelatina de mel, xoco obsessió i trufas cruixents del 70% de cacao amb taronja i Grand Marnier. Tot aixó regat amb vins i caves del celler Clos Mont-Blanc, de la D.O. Conca de Barberà.

L’invitat d’honor d’aquest sopar de Gourmets va ser el Dr. Miquel Àngel Pericàs, que des de l’any 1991 és catedràtic de química orgànica de la Universitat de Barcelona i des del 2000 s’ha ocupat de la posada en marxa i de la direcció de l’Institut Català d’Investigació Química. Autor de més de 200 articles científics i co-autor d’unes 15 patents, l’any 2004 va rebre de la Generalitat de Catalunya la medalla Narcís Montoriol per haver contribuït de forma destacada al progrés científic de país. Ha estat president de la Societat Catalana de Química i actualment és vicepresident de la Real Societat Espanyola de Química. El Dr. Pericàs va explicar als gourmets les principals línies de investigació que està duent a terme des del ICIQ, a Tarragona.

Direcció: Lleida, 17-19. 43003 Tarragona. Tel.: 977 24 71 16.
www.xdfrestaurant.com
Fèlix Llovell - 20/02/2009 - 19:32h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.