Foto-denúncia: 'Ella s'ho talla i ella s'ho cus'
  
El lector de TT, AXRovira, ens ha fet arribar aquestes fotografies que il•lustren la notícia acompanyades del següent Text:

"Des de fa temps s’ha observat la proliferació, segon el meu parer un pèl exagerada, de terrasses a la Part Alta.

Aquest fet s’ha produït per la modificació de les condicions, que sols permetien posar terrasses a les places del barri, i ara es poden col•locar en qualsevol carrer, sempre i quan no provoquin més molèsties que beneficis.

Aquestes condicions estan recollides en l’expt. 484/2012 de l’Ajuntament de Tarragona que fa referència a les “Condicions que han de regir les autoritzacions de l’ocupació de la via pública amb terrassa...”

Algunes de les terrasses de nova implantació no compleixen amb les condicions de l’expedient de referència. Vegem-ne uns exemples:

Al carrer Cós del Bou s’ha col•locat una terrassa ocupant part de la calçada, contravenint el punt 13 –calçades-, on diu: “L’ocupació de la calçada només estarà permesa quan existeixi aparcament en bateria o cordó...” Jo he estat incapaç de veure l’existència, en el carrer, d’un aparcament de cotxes. En lloc d’això, i en un primer moment, es van baixar a la calçada dues torretes per tal de protegir, presumiblement, la tarima.

Passats uns dies es devia considerar el perill que suposava, a causa dels vehicles que circulen pel carrer, i es van col•locar totes les torretes del Cós del Bou a la calçada.

A dia d’avui ja tornen a estar les torretes, menys dues, damunt de la vorera.

Cal dir que el propietari deu ser conscient del perill que suposa la seva terrassa quan es veu obligat a senyalitzar-la amb una cinta i un con.

Altre exemple de la vulneració de les condicions el trobem al carrer Trinquet Nou. Allí s’han col•locat dues terrasses confrontades.

Aquestes terrasses, amb les cadires recollides, deixen un espai de pas d’uns 2,00 m en lloc dels 2,50 m estipulats en el punt 6.1, apartat 4. Evidentment aquest espai es redueix al mínim quan es despleguen les cadires.

Les condicions no permeten l’ocupació de més del 40% d’un mateix espai, punt 12 apartat 1. A la plaça dels Sedassos l’ocupació supera l’autoritzat, i més a les nits quan l’augment de taules i cadires és constant depenent de la demanda, superant així els límits senyalats al paviment.

Altre incompliment és el de l’horari, que algunes terrasses no respecten. Cal recordar que la majoria d’aquestes terrasses estan obligades a tancar a les 24:00 hores de diumenge a dijous, i a la 01:00 divendres dissabtes i vigílies de festiu.

Aquest són alguns exemples, evidentment ni hi ha molts més, de la mala gestió per part de l’Ajuntament del tema de les terrasses a la Part Alta.

El que més sobta de tot això és que la regidora que va promoure aquestes condicions, i les va donar a conèixer, sigui la mateixa que ara dóna les autoritzacions que incompleixen clarament les condicions a respectar.

Amb aquest escrit no es vol perjudicar a ningú, però la normativa es fa per a ser respectada per tothom, i els primers a donar exemple han de ser les persones de l’Ajuntament, regidors i personal encarregat de controlar aquestes qüestions, que per això estan al servei de la ciutadania.

Aquestes actuacions només perjudiquen la convivència, i sembla que alguna persona està entestada a crear problemes pertot arreu.

Cada dia que passa és més insuportable viure a la Part Alta, i cada dia que passa la solució es veu més lluny. Doncs què podem esperar d’un Ajuntament, on alguns dels seus regidors fan el que els rota, saltant-se les normes quan els peta?"
Redacció TT - 08/10/2012 - 11:27h
AXRovira
11/10/2012
10:16
Gràcies per tots els comentaris. Realment com a veí i resident a la Part Alta em sento menyspreat per part de l’Ajuntament, per aquestes i altres qüestions.
La mala gestió d’alguns regidors vers el barri arriba a extrems insospitats, començant pel soroll, la neteja i el poc control de l’incivisme, i acabant amb la constant contaminació acústica que patim a les nits.
Tots sabem que no es pot acontentar a tothom, però també hauríem de tenir clar que no es pot perjudicar sempre als mateixos, als veïns.
En comencem a estar farts.
Jordi Ferré
09/10/2012
19:18
Gràcies Part Alta i gràcies Pedro.Pedro vull dir-te que jo no sóc assessor ni assessoro a ments de manca d'intel · ligència, no perdo el tems amb persones que amb prou feines saben dirigir una ciutat, i amb persones amb un Màster, tret del Mercadet.Lo que si vull repetir, es felicitar a tots els que comencen a denunciar donant la cara i per últim dir que alguns locals de la Pl de la Font estan nerviosos respecte a aquestes últimes denúncies fetes als mitjans de paper com als digitals. Dia d'avui als quatre manipuladors reunits en una terrassa de la plz, i això és el que hem de fer nosaltres, sense cap AVV ni Plataforma sumis al polític de torn. RESPECTE ALS VEÏNS .Salut
Carmen
09/10/2012
16:08
La terrassa del Kunan, a la plaça del Fòrum, ha "tornat" des del carrer Santa Anna (per on s'havia de passar fent esses entre les tres terrasses del carrer) a la plaça sobre el paviment al qual es fa refèrencia al punt 14.3 de les condicions d'ocupació de la via pública:

Plaça del Fòrum:
Espai objecte d’ordenació supeditada a l’àrea arqueològica que li dóna nom d’acord amb les mesures de protecció que la legislació sobre patrimoni històric estableix.
La SUPERFÍCIE APROFITABLE PER OCUPACIONS QUEDA CONDICIONADA per l’àrea arqueològica, el perímetre de la qual està PERFECTAMENT DELIMITADA PER LA PRÒPIA DIFERENCIACIÓ EN EL MATERIAL DEL PAVIMENT, parapets així com els propis murs romans conserva
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.